33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hur ser det ut med wifi-samtal hos andra operatörer? Vad har Telia, Tele2 och Telenor för planer för denna teknik
Bild till artikel

Förra veckan meddelade mobiloperatören 3 att man erbjuder samtal och SMS via wifi på ställen där man saknar eller har dålig täckning för det vanliga mobilnätet. Detta fungerar endast med vissa iPhones och samtal som man ringer via wifi kommer att kosta lika mycket som samtal som man ringer via det vanliga mobilnätet.

Men hur ser det då ut med wifi-telefoni hos de andra stora svenska teleoperatörerna? Folket från Ny Teknik ringde upp Telenor, Tele2 och Telia för att ta del av deras planer.

Telenor svarade att de preliminärt inte planerar att lansera wifi-samtal förrän under nästa år då man just nu prioriterar utbyggnaden av mobilnätet och att de anser att fler mobiler ska ha stöd för tekniken.

Tele2 är redan klara med investeringarna och håller just nu på att testa systemet. Dock ville de inte svara på när det skall gå i drift för kunderna.

Telia ansåg att det är en viktig teknik som de kommer att lansera men mycket mer än så sa de inte.

nyteknik.se Mobil, Business, telenor, Tele2, telia, operatörer, wifi-samtal, wifi calling, ios 9.3 3 aktiverar wifi-samtal Ring via wifi med 3 om du har en iPhone Mobiloperatören 3 aktiverar nu som första operatör i Sverige möjligheten att ringa eller sms:a via wifi på ställen där man saknar eller har dålig täckning för det vanliga mobilnätet. I dagsläget måste man ha en iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus med den senaste iOS-versionen installerad för att kunna använda "wifi calling" via 3 och man måste även aktivera funktionen i telefonens inställningar. Samtal som man ringer via wifi kommer att kosta lika mycket som samtal som man ringer via det vanliga mobilnätet. Tumnagel
61.8°
0
44.6° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 31 mar 2016, 19:45
Hur ser det ut med wifi-samtal hos andra operatörer? Vad har Telia, Tele2 och Telenor för planer för denna teknik
44.6°
0