16 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
I Nordkorea är det nu ett krigsbrott att använda mobiltelefon Man måste respektera sorge-perioden
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till I Nordkorea är det nu ett krigsbrott att använda mobiltelefon

Efter det att Nordkoreas förre ledare Kim Jong Il dog är det nu sorgeperiod i 100 dagar och nu kommer uppgifter att nordkoreaner som blir påkomna med att använda en mobiltelefon eller försöker fly till Kina kommer att behandlas som krigsbrottslingar.

Exakt vad det betyder finns det inga uppgifter om men jag antar att det handlar om långvariga fängelsstraff i arbetsläger eller i värsta fall dödsstraff. Mobiltelefoni i Nordkorea var länge ett eftersatt område, delvist beroende på att ledningen misstänkte att en mobiltelefon användes för att utlösa en bomb när Kim Jong Il:s tåg passerade, men sedan 2009 har man återigen börjat bygga mobilnätverk tillsammans med det egyptiska företaget Orascom. 3G-nätet ska täcka in 94% av Nordkoreas befolkning men endast 14% av landets yta. Prognoser har gjort gällande att en miljon av Nordkoreas cirka 24 miljoner invånare kommer att ha en mobiltelefon i slutet av 2012.

Här till höger kan ni kolla in ett Nordkoreanskt tv-inslag från när Koryolink, mobilföretaget som den nordkoreanska staten äger tillsammans med Orascom, kickade igång sitt 3G-nät 2009.

Mobil, Business, nordkorea, kim jong il, mobiltelefon, koryolink
28.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 26 jan 2012, 18:24
I Nordkorea är det nu ett krigsbrott att använda mobiltelefon Man måste respektera sorge-perioden
28.3°
0