m

iPhone 3GS vs. HTC Hero
Dogfight

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till iPhone 3GS vs. HTC Hero
Mobil / Hårdvara

Noha från PhoneDog.com har gjort en av de längsta och mest ambitiösa jämförelser mellan iPhone 3GS och HTC Hero som jag hittills sett.

Filmen är närmare 40 minuter lång men har ni tid och intresse så kolla gärna in den då det mesta som går att jämföra mellan de båda lurarna testas.

Ni ser del ett här till höger och del två och tre återfinns under "Läs mer".

Dogfight part 2.

Dogfight part 3.

Läs mer
37.6°
0

iPhone 3GS vs. HTC Hero

Dogfight

RSS 21 kommentarer till artikeln
Kristoffer Ågren
Nae, inte riktigt så. De har båda sina styrkor, 3Gs har ju klar fördel med nyare dyr hårdvara, vilket också återspeglas i priset och stundtals, prestandan.
Däremot kommer det ju uppdateringar till android senare i år som tar upp stödet för den nyare ARMplattformen BREW, det kommer bli spännande!

De är ju grymma på respektive områden, Android har väl "bara" runt 7000 apps än så länge, en tiondel utav iphones. Båda har väl sin beskärda del utav apps som avintalleras efter en dag eller två, så länge de är gratis ser jag inget fel med det.

iphone är gammal å beprövad, android kommer bara att växa sig starkare med tiden, på gott och ont är det en helt öppen plattform dessutom.
av Kristoffer Ågren, onsdag 05 augusti 2009 kl 15:34
tva
-> Dårian:
Kommentaren 2:05 in i första filmen är ju en alternativ sammanfattning om man nu ska vara så (i)fånig som du är.
av tva, onsdag 05 augusti 2009 kl 15:59
wehooo
Folkstyre, när man köpt till minneskort för att komma upp i 16 Gb så blir det ju ingen större skillnad i pris. Hero innehåller väl mer eller mindre samma hårdvara som Dream och Magic.

Det hade varit ett alternativ om man jobbat lite på insidan också.
av wehooo, onsdag 05 augusti 2009 kl 16:21
Kristoffer Ågren
@wehoo, hehe, lite skiljer det fortfarande i pris.. Jag började met det snabbaste 8GB kortet nu. 300:-
När ett 16GB/32GB lika snabbt eller snabbare kort kommer för 300:- då tar jag det. ;)
Det enda som skiljer är att processorn går i full hastighet, 524MHZ, till skillnad från dream å magic som är nerklockade till 384Mhz som max. Självklart är det dynamisk hastighet utifrån belastning.

Jag har också klagat på att hårdvaran inte uppgraderats mer, det beror tydligen på att det inte finns något stöd för mer avancerade plattformar än, BREW med 1GHz Snapdragon, exempelvis.

I version 1.6 (Eclair) kommer stödet för detta implementeras, då kommer det explodera med nya telefoner än mer. Min gamla skitlur säckade tyvärr för tidigt. Hellre en Hero än ingen lur alls... ;)
av Kristoffer Ågren, onsdag 05 augusti 2009 kl 16:50
Ryoga
Nästa mobil blir helt klart en med Android men lär nog vänta ett halv år till innan man investerar.
av Ryoga, onsdag 05 augusti 2009 kl 17:35
wehooo
Folkstyre, är inte Dounut 1.6 och eclair 2.0?
av wehooo, onsdag 05 augusti 2009 kl 18:35
Ramlösa
Verkar intressant, gillar iphonen men vill ha en som inte är låst åt helvete för att Steve vill vara en skitstövel.
av Ramlösa, onsdag 05 augusti 2009 kl 18:36
Kristoffer Ågren
@ weehoo
Ahh, du har så rätt. Enligt rykterna ska det vara så! =)
av Kristoffer Ågren, onsdag 05 augusti 2009 kl 20:20
JohnnyBoy87
...På ett sätt så är jag glad över att jag inte fick min 3Gs. Borde kanske avvakta ändå. Har också hört om den nya processorn Snapdragon. Men trodde att det var den de skulle sätta i Hero:n. Oavsett vad, jag tror nog jag behåller min handikappade W902 ett tag till.. Och struntar i att köpa en 3Gs...

Känns som att Android kommer explodera i utvecklingstakt inom en snar framtid.

Eller gör jag ett baaaaaad mistake nu ?..
av JohnnyBoy87, onsdag 05 augusti 2009 kl 20:29
wehooo
JohnnyBoy87, Apple gör ju i alla fall sitt bästa för att få iPhone-utvecklare att snegla lite mer på Android.
av wehooo, onsdag 05 augusti 2009 kl 22:09
JohnnyBoy87
Tror nog också utvecklarna kommer vilja göra apps till Android. För ärligt talat. Jag tror framtiden ligger i Android.

Den kommer ta över marknaden. Totalt.

Med undantag för de frälsta som håller sig till Apple i vått och torrt :)
av JohnnyBoy87, onsdag 05 augusti 2009 kl 23:45
iSnobben
Han har ju dock fel på en punkt angående tangentbordet på iPhone... Jag kan iaf hålla in vissa knappar för att få andra tecken men bara för att det inte funkar på Q så funkar det enligt honom inte på någon... Dessutom går det snabbare att skifta mellan tangentborden för att skriva siffror osv än att sitta och hålla in knappar... Och ja jag har provat Hero och jag tycker att den är lite rörigare än iPhone, säkert vanesak iofs. Många saker är så mycket enklare på iPhone för vanligt folk än på Hero. Det finns en röd tråd igenom hela telefonen. Framtiden lär väl visa vilket som går segrande ur striden men jag behåller min iPhone ett bra tag till om inte annat så är den jävligt bra integrerad med min dator och mitt musikbibliotek.
av iSnobben, torsdag 06 augusti 2009 kl 00:27
tva
Fast egentligen är väl "vs" rätt ointressant?
För det är ju dessa två telefoner som kommer bli de som gäller i framtiden om Android kommer för något annat än HTCs grejor.
Series60 och WM är det nog rätt kört för...
av tva, torsdag 06 augusti 2009 kl 07:48
Hasselgren
JohnnyBoy87, jag tror du har fel. Jag tror Andriod kommer ersätta nuvarande OS i (Symbian, etc) telefoner i långsam takt - däremot tror jag inte den kan slå ut iPhonen. Apple är helt enkelt för vassa och kommer alltid ligga ett steg framför när det gäller iPhonen framför övriga telefoner. Dessutom tvivlar jag på att dom vanliga som blir imponerade av iPhonen blir det av en HTC Magic. Andriod har ingen wow-effekt.
av Hasselgren, torsdag 06 augusti 2009 kl 17:11
cyberfrog
Apple har väl nästan aldrig varit steget före rent tekniskt åtminstone, de råkar bara vara bättre än de flesta på att skapa hype och status runt sina produkter och att göra dem enkla och smidiga att använda. Men rent funktions- och specifikationsmässigt ligger Apple oftast efter sina konkurrenter, inget snack om det.
av cyberfrog, torsdag 06 augusti 2009 kl 18:45
niclashelbro
Var det bara jag som tyckte att hans tråvärdighet försvann helt och hållet när han svamlade om att man var tvungen att gå in i mail-appet på iphone för att den ska uppdatera om du fått mail eller inte.

Tyvärr en okunnig människa som helt ärligt borde undvika att utge sig för att vara auktoriserad att ge några rekommendationer av något slag.
av niclashelbro, torsdag 06 augusti 2009 kl 21:20
Famicom
Dorian, köp lite apple aktier så kanske du också har råd med en mac någon dag. Då kommer du blir precis så speciell som du vill vara =) Dåårian.
av Famicom, torsdag 06 augusti 2009 kl 22:31
danbooru
Allt du behöver se visades ju inom 5 sekunder. Den högra telefonen - ful, plottrigt nåt så in i helvete och en blek skärm.
Den vänstra - suverän skärm, enklet, lättöverskådligt och framförallt intuitivt. Det är som att jämföra äpplen och päron.
av danbooru, fredag 07 augusti 2009 kl 15:36
Anders101
Inte för att vara en exploderande bessewisser men det är Noah från phonedog ;)
av Anders101, fredag 07 augusti 2009 kl 16:45
tva
Dårian sa:
"HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAA HA!"
Förstår att du blir exalterad och alldeles till dig i blöjorna. Men du kan väl i vart fall komma ihåg mellanslaget mellan varje 'ha'. (Och gärna börja med ett 'Vill' så att det blir lite bättre svenska, så som det anstår en redig dumvuxelev som du.)
av tva, tisdag 11 augusti 2009 kl 08:16
mikke
För att svara på cyberfrog som sa att Apple sällan ligger i framkant rent tekniskt. Har du sett vad Hero'n är för mobil? Touchscreen, gränssnittet, Android-affären, layouten. ALLT är ju i grund och botten stulet/inspirerat från iPhone! Det är ju helt sjukt! Samma telefon ju på många sätt. HTC må ha förbättrat vissa funktioner, men Hero och MÅNGA andra mobiltelefoner idag hade inte existerat eller varit ens hälften så bra OM INTE Apple hade legat i framkant och skapat en helt banbrytande telefon! Visst att alla inte gillar Apple, iPhone och allt som följer med. Men visst fan låg Apple ENORMT mycket i framkant när de släppte iPhone.
av mikke, tisdag 11 augusti 2009 kl 14:38
Kommentera artikelnKolla in Springboard
Dokumentärfilm om världens första riktiga smartphone

Den amerikanska tekniksajten The Verge har spelat in dokumentär som handlar om vad man anser vara världens första riktiga smartphone. Det handlar om företaget Handspring som grundades av samma människor som en gång i tiden startade företaget Palm som utvecklade så kallade PDA:er. Handspring satsade på att utveckla mobiltelefonen Treo som kombinerade en mobiltelefon med funktioner som fram tills då bara funnits i PDA:er. Ni kan kolla in den halvtimmes-långa dokumentären Springboard: the secret history of the first real smartphone här ovanför. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

ArianeGroup ska bygga återanvändningbara raketen Maïa
Mindre raket som ska kunna skjuta upp satelliter

Att Europa ligger långt efter i utvecklingen av rymdteknik jämfört med både USA och Kina är ingen direkt nyhet. Nu uppger Frankrikes finansminister Bruno Le Maire att det europeiska rymdföretaget ArianeGroup ska utveckla en återanvändningbar raket för att kanske kunna knappa in på försprånget som Kina och USA har mot Europa. ArianeGroup verkar sikta på att utveckla en mindre raket som går under namnet Maïa som ska drivas av raketmotorn Prometheus. Raketen ska användas för skjuta upp satelliter till rymden. Le Maire sa bland annat: "For the first time Europe...will have access to a reusable launcher. In other words, we will have our SpaceX, we will have our Falcon 9. We will make up for a bad strategic choice made 10 years ago." Ars Technica påpekar dock att ArianeGroups framtida raket antagligen inte ska ses som någon direkt konkurrent till Falcon 9. Maïa kommer att ha en lyftkapacitet på cirka ett ton vilket kan jämföras med Falcon 9 som har lyftkapacitet på över 20 ton. Någon gång runt 2026 hoppas man att Maïa ska kunna lyfta mot rymden. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple TV+ ska producera film om Theranos och Elizabeth Holmes
Med Jennifer Lawrence som Holmes

Apple TV+ har officiellt skrivit på att producera och distribuera filmatiseringen av boken "Bad Blood" som handlar om Theranos och dess grundare Elizabeth Holmes. Filmen ska regisseras av Adam Mckay, som just nu är aktuell med filmen "Donx27t Look Up", som även Lawrence medverkar i. Diskussioner om en filmatisering av "Bad Blood" har varit på gång i nästan sex år. Rättigheterna ägdes först enbart av Legendary men Apple har anslutit sig under de senaste månaderna. Jennifer Lawrence jobbar redan med Apple på filmen om Sue Mengers liv. Tumnagel
40.2°
+
Hugo Engström
0

Kolla in Miniatur Wunderlands Rio de Janeiro-bygge
Imponerande bygge

Världens största modelljärnväg, Miniatur Wunderland, har fått en ny sektion som ska föreställa den brasilianska staden Rio de Janeiro. Denna 46 kvadratmeter stora sektion har tagit runt fyra år att bygga och en närmare titt på bygget kan ses ovan. I det klippet kan man också se Där kan man också se Miniatur Wunderlands andra nya sektion som heter Die Welt Von Oben. Här kan man få se miniatyrer från diverse platser runtom i världen ovanifrån. Miniatur Wunderland hittar du i de gamla lagerhusen i Speicherstadt vid HafenCity i Hamburg, norra Tyskland. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Canon visar sensor som kan se i mörker
Ska börja produceras 2022

Kameratillverkaren Canon har utvecklat en ny sensor som mer eller mindre kan se i mörker (exempel), möjliga applikationer till en början är kamerasystem för självkörande bilar och övervakningskameror. Enligt Nikkei Asia kommer sensorn att börja massproduceras under nästa år. Så hur mycket bättre är sensorn än konventionella kamerasensorer? Den kan känna igen ljus med en tiondel av ljusstyrkan som konventionella sensorer behöver. Konventionella sensorer använder sig ibland av IR-lampor för att se i mörker, med den nya tekniken ska det vara onödigt. Förbättringen kommer från en Canon-utvecklad teknik, SPAD. Medan konventionella CMOS-sensorer skickar signaler baserade på de fotoner som tas emot under en viss tidsperiod, förstärker SPAD-sensorer en enskild foton som kommer in i sensorn till ett stort antal elektroner. Detta möjliggör föremålsdetektering även i små mängder ljus. Just nu handlar det dock bara om en sensor med en upplösning på 3,2 megapixel. Produktionen ska som sagt starta nästa år, närmare bestämt under andra halvåret. Canon ska använda sensorn i sina egna övervakningskameror de ska presentera innan slutet av 2022. Men den ska också säljas till andra företag. Sensorn ska kunna tillverkas med samma produktionsteknik som används för CMOS-sensorer och till ungefär samma kostnad. SPAD-sensorer mäter avståndet till objekt baserat på tiden det tar för det reflekterade ljuset att återvända, och kan fånga 3D-bilder. Den förmågan kan användas för exempelvis självkörande bilar och AR. Tumnagel
41.5°
+
Hugo Engström
0

Amazon och PostNord lanserar Swedish E-Commerce Academy
För företag som vill bli proffs på global e-handel

Swedish E-Commerce Academy är en nystartad utbildningsplattform som riktar sig till dem som vill lära sig mer om e-handels-marknaden. Bland plattformens initiativtagare finns bland andra PostNord och Amazon. Med Amazons hjälp hoppas Swedish E-Commerce Academy kunna hjälpa svenska e-handelsföretag att bli globala. Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon, säger i ett pressmeddelande: "Amazon har aktivt och framgångsrikt stöttat små och medelstora företag i andra europeiska länder. Vi är glada över att kunna erbjuda samma nivå av engagemang, service och support för att hjälpa svenska små och medelstora företag att bli framgångsrika, inte bara här i Sverige utan över hela världen. Vi ser fram emot att hjälpa svenska företag att visa världen vad svenska små och medelstora företag har att erbjuda." Förutom Amazon och PostNord är även Business Sweden, Almi Företagspartner Skåne, Region Skåne samt branschmediat Ehandel inblandade i Swedish E-Commerce Academy. I videoklippet ovan kan ni höra när några av de inblandade presenterar utbildningsplattformen lite närmare. Tumnagel
29.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony visar upp sin senaste VR-teknik
Kan vi få se Playstation VR med 8K i framtiden?

Den här veckan arrangeras Sony sin så kallade "Sony Technology Day" och där har man bland annat visat upp lite ny teknik för framtidens VR-headset. I videoklippet ovan kan ni kolla in en prototyp till ett vr-headset där Sony använder sig av två stycken OLED-skärmar för att ge användaren en 8K-upplevelse i headsetet. Enligt Sony så ska även latensen minskat i deras prototyp vilket gör att det är mindre risk för att användaren riskerar att råka ut för åksjuka eller yrsel när headsetet används. Sony säljer idag VR-headsetet Playstation VR som har en upplösning på 1920x1080 pixlar. Sony nämner inget om eller när VR-headset som det man visar upp ovan kan dyka upp på marknaden. Tumnagel
40.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

En gameplay-trailer för Star Wars: Hunters
Pew pew pew

Här får vi se lite mer från kommande Star Wars: Hunters som är ett lagbaserat actionspel där vi får ta del av arenastrider i Stjärnornas krig-miljö. Som spelare kan du spela som en rad olika karaktärer som alla har sina speciella förmågor och färdigheter. Spelet utvecklas av Zynga-studion NaturalMotion och ska släppas till Nintendo Switch samt mobiler någon gång under 2022. Tumnagel
35.9°
+
Frode Wikesjö
0

Tim Cook sägs ha skrivit "hemligt" avtal med Kina 2016
Värt 275 miljarder dollar

Enligt en rapport från The Information ska Apples VD Tim Cook under 2016 ha skrivit ett avtal med kinesiska representanter värt 275 miljarder dollar. Avtalet ska ha lovat att Apple bidrar till utvecklingen av Kinas ekonomi och tekniska kapacitet. Förhandlingen om det femåriga avtalet ska ha gjorts av Tim Cook själv i en rad besök i landet under 2016. Ett antal Apple-chefer var under den tiden oroade över dålig publicitet kring Apple i Kina och företagets dåliga relation med kinesiska tjänstemän, som tyckte att Apple inte bidrog tillräckligt till den lokala ekonomin. Påstådda interna dokument ska visa hur Cook “personligen lobbat tjänstemän” i Kina om produkter som Apple Pay, iCloud och App Store. I maj 2016 berättade Apple att man skulle investera en miljard dollar i det kinesiska företaget Didi Chuxing, som sysslar med biluthyrning. Kort därefter ska Apples operativa chef Jeff Williams och Lisa Jackson haft ett möte med högre regeringstjänstemän i Kinas kommunistiska partis centrala högkvarter. Förhandlingarna Cook ledde innebar att Apple tecknande ett avtal som upphävde ett antal regleringsåtgärder mot företaget och möjliggjorde tillgång till den kinesiska marknaden. I utbyte mot att Apple gjorde betydande investeringar och arbetarutbildning i landet. Apple ska ha lovat att investera miljarder mer än man redan gjort i Kina, på bland annat nya butiker och forsknings- och utvecklingsanläggningar. Om ingen av parterna har några invändningar ska avtalet automatiskt förlängas med ytterligare ett år fram till maj 2022. The Information menar vidare att Apple är starkt beroende av Cook för internationella förhandlingar och spekulerar i att företaget kan få svårigheter att hantera sådana här typ av ärenden när Cook avgår som företagets VD. Tumnagel
11.6°
+
Hugo Engström
0

Peugeot kommer bara sälja elbilar i Europa 2030
Kommer baseras på Stellantis nya plattform

Nu berättar Peugeots vd Linda Jackson att alla nya modeller från tillverkaren som säljs i Europa 2030 kommer att vara helt eldrivna. Inga laddhybrider och sånt liknande utan bara el. Peugeot kommer fortfarande att erbjuda modeller med förbränningsmotor då men inte i Europa. Elbilarna kommer att baseras på Stellantis eCMP-plattform som är utvecklad för elbilar. Vdn för Stellantis, Carlos Tavares, har som mål att över 70 procent av försäljningen i Europa ska vara hybrider eller batteribilar 2030. Andra tillverkare under Stellantis kommer också att bara erbjuda eldrivna modeller och dessa är DS (år 2026), Alfa Romeo (år 2027) och Opel (år 2028). Tumnagel
39.4°
+
Bobby Green
0

Xbox-appen i Windows kommer börja bedöma din dator
Ser hur bra spel rullar på datamaskinen

Xbox-appen i Windows har länge lämnat en hel del att önska och andra spelplattformar har varit att föredra. Microsoft har dock den senaste tiden försökt förbättra upplevelsen och läget blir allt bättre och bättre. Nu har appen fått lite extra flådigheter som bland annat möjligheten att bedöma hur bra ett spel rullar på din dator. Mer specifikt dyker en ny ikon upp under installationsknappen som berättar för hur spelläget ser ut. Vad för sorts granskning av spel och dator som egentligen görs är för tillfället okänt. Troligtvis jämförs rekommenderade specs med datorns hårdvara och sedan gör appen en bedömning om hur bra spelet borde prestera. Funktionen testas för tillfället och syns endast på ett par titlar för ett par användare, men bör rulla ut till samtliga användare inom kort. Tumnagel
40.2°
+
André Stray
0

Första trailern för Halo-serien släpps på torsdag
Under spelgalan The Game Awards

Natten till fredag klockan 01:30 svensk tid är det dags för spelgalan The Game Awards där ett gäng grejer inom spelbranschen ska belönas med diverse priser. Vilka som är nominerade eller vilka som vinner är sällan intressant men det som ofta är mer intressant på galan är diverse trailers för kommande spel och spelrelaterade grejer. En sak som kommer visas under galan är den första trailern för Halo-tv-serien som är på gång. En liten miniteaser för det kan beskådas i tweeten nedan. Serien produceras av Showtime och Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Television. I rollerna har vi Pablo Schreiber som Master Chief och Natascha McElhone kommer spela Cortana- och Spartan-skaparen Dr. Catherine Halsey. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Sony slutar tillverka ZV-E10 tillfälligt
En av flera kameror tillverkningen pausats för

Sony har meddelat att man temporärt slutar tillverka kameramodellen ZV-E10, som man introducerade så sent som i juli i år. Tillverkningen ska ha upphört redan den tredje december och när den återupptas beror på när komponenter blir tillgängliga igen. Anledningen till att kameran slutar tillverkas är den komponentbrist som även påverkat många andra branscher, inte minst bilbranschen. ZV-E10 är uppföljaren till Sonys kompakta vloggningskamera ZV-1, uppgraderingar från förra modellen inkluderar bland annat möjligheten att byta objektiv. Sony har sedan tidigare pausat tillverkningen för kamerorna A7 II, A6400 och A6100. Tumnagel
36.4°
+
Hugo Engström
0

Rykte Herbert Diess kvar som koncernchef för Volkswagen
Men han får mindre makt

Bilar med förbränningsmotorer säljer bra, och de skapar arbetstillfällen. I oktober sa Volkswagens koncernchef Herbert Diess att tillverkaren måste ställa om och satsa stenhårt på elbilar. Men en sådan stor omställning skulle betyder färre jobb, och det gillar inte bilfacket i Tyskland. Därför har det sedan Herberts uttalande skvallrats en del kring honom och att hans position kanske hängde löst. Nu säger dock de senaste ryktena att han får vara kvar på sin post, men att han får mindre makt och att han måste lägga mer fokus på strategin framåt. Ralf Brandstätter som tog över Herberts jobb som vd för Volkswagen förra sommaren kommer även att tillträda i styrelsen. Tumnagel
35.4°
+
Bobby Green
0

Google rullar ut Google Chat i Gmail
Bra om inte Google Duo, Meet, Voice, Hangouts eller Chat duger

Google har ett flertal olika appar som man kan använda om man vill ringa eller videochatta någon via nätet. Nu har man gett sina användare ännu en möjlighet att göra detta då man börjat rulla ut integrering av Google Chat inne Gmail-appen på iOS och Android. Tidigare har man varit tvungen att skicka inbjudningar till Google Meet-möten om man vill chatta via Gmail men nu kan man alltså ringa på direkten via en enkel knapptryckning. Att detta skulle ske meddelade Google redan under början av hösten men funktionen har alltså inte börjat rulla ut förrän nu. Tumnagel
35.6°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för Bubble
Från gänget bakom Attack on Titan

Netflix har släppt en ordentlig trailer för kommande animerullen Bubble och denna kan ni kika på ovan. I filmen får vi resa iväg till en alternativ version av Tokyo där gravitationen inte riktigt fungerar som den ska, vilket leder till ett uppsving av äventyrliga parkour-gäng som utmanar varandra i farliga stunts. Unge våghalsen Hibiki utmanar ödet en dag, vilket går rakt åt fanders och blir tvungen att räddas av Uta, en flicka med mystiska krafter. Filmen är gjord av animestudion WIT Studio, som även ligger bakom Attack on Titan, och är baserad på karaktärer ritade av Takeshi Obata, som även jobbat med serier som Death Note. Bubble har premiär 28 april på Netflix. Tumnagel
38.7°
+
André Stray
0

Regeringen presenterar nya råd kring corona
Statsministern föreslår en krampaus

I dag höll regeringen pressträff med uppdateringar kring covid. Läget är, just nu, under kontroll i Sverige men man presenterade ändå ett antal råd som börjar gälla i morgon 8 december. Statsministern började med att uppmana alla att vaccinera sig. Hon sa även att de som vaccinerat sig ska vara försiktiga, speciellt kring personer som inte är vaccinerade. Hon föreslog en krampaus med människor som inte är vaccinerade eller som man inte vet är vaccinerade. En utredning kring vaccinpass på restauranger och gym är igång. Just nu är alltså läget under kontroll i Sverige men man presenterade ändå en plan framåt i tre steg, dessa ser ni nedan. Steg ett är sånt som gäller redan och som börjar gälla i morgon och där finns bland annat hemarbete och munskydd i kollektivtrafiken. Man gör också ett antal ekonomiska aktiviteter, bland annat tas karensdagen återigen bort. Tumnagel
44.7°
+
Roger Åberg
0

Uncharted: Legacy of Thieves Collection till PS5 släpps 28 januari
PC-version kommer senare under 2022

Tidigare i år blev det känt att Uncharted 4 samt fristående expansionen Uncharted: The Lost Legacy kommer släppas i lite tjusigare versioner till PS5 och PC i början av 2022. Nu har vi fått reda på hur tidigt under 2022 det handlar om. I alla fall när det kommer till PS5-versionen. 28 januari kommer Legacy of Thieves-samlingen släppas till konsolen. PC-versionen har inte fått något släppdatum, men ska dyka upp någon gång under 2022. Troligtvis någon gång senare i vår. Vi har även fått reda på vad den nya versionen kommer erbjuda. På PS5 kommer vi slippa laddningstider och vi kommer få stöd för spatial audio och haptisk feedback via Dualsense-kontrollen. När det kommer till grafiken kommer tre olika grafiklägen erbjudas: Fidelity, Performance och Performance Plus. Fidelity erbjuder 4K/30fps, Performance siktar på 60 fps med lite lägre upplösning och Performance Plus bjuder på 120fps i 1080p. Tumnagel
38.7°
+
André Stray
0

Ny klocka ska få män att prata känslor
Fråga dina vänner hur de mår

Triwa släpper nu tillsammans med initiativet Mind en klocka som vill uppmuntra män att prata om känslor. Mitten av klockan reagerar på bärarens kroppstemperatur på samma sätt som de mood rings som var populära på 90-talet. Alltså inget vetenskapligt för hur man faktiskt mår i knoppen, men ändå något som kan trigga ett samtal om hur man mår. – I vår statistik ser vi att trycket på självmordslinjen ökar i samband med julen. De senaste två åren har dessutom pandemin bidragit till ökad psykisk ohälsa. Bland många män finns en utpräglad tystnadskultur, vilket kan göra det svårare att prata om sina problem. Vi ser initiativet som ett oväntat sätt att lyfta en tabubelagd problematik i en målgrupp som är svår att nå, säger Karin Schulz, generalsekreterare på Mind. Ansikte för klockan är Erik Lundin. – Tystnaden bland män är ett massivt problem. Jag har själv sett konsekvenserna på nära håll. Vi måste hitta nya vägar till samtal och jag hoppas att det här initiativet kan vara en del i det, säger Erik. Klockan kostar 1795 kronor och 15 procent av detta går till Mind. Tumnagel
83kg
+
Roger Åberg

The Cure kommer till Sverige nästa år
The Spiderman is having you for dinner tonight

Nästa år kommer The Cure göra två spelningar i Sverige med turnén Cure Tour Euro 22. Spelningarna kommer ske den 10 oktober på Avicii Arena i Stockholm och den 13 oktober i Scandinavium i Göteborg. Biljetter släpps på torsdag den 9 december klockan 10:00 via LiveNation.se men om man är Live Nation-medlem kan man förköpa biljetter redan under morgondagen från klockan 09:00. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö

Veganska prinskorvar
Nytt från Vegme – gjort på ärta och solrosfrö

Nu är julen typ här och så är även julborden. Vilket innebär att det blir en del prinskorv. Här är ett alternativ på den gamla klassiska kött-prinskorven, nämligen Vegmes växtbaserade prinskorv gjord på ärta och solrosfrö. Sedan tidigare finns även växtbaserad prinskorv från bland annat Anamma och Peas of heaven. Vegmes prinskorv finns i butik från vecka 45 till 11. De tillverkas i Sverige. Tumnagel
16kg
+
Hugo Engström

Ny rom från Kiss
Börjar säljas idag

Nu släpper rockgruppen Kiss tillsammans med dryckesproducenten Brands For Fans sin tredje rom. Det här är också den mest exklusiva i trion och den heter Kiss Monstrum Ultra Premium Rum. Den är lagrad i 14 år på 800-liters arraksfat och den ska ha en komplex smak med en naturlig sötma. Det ska finnas tydliga fattoner med mycket vanilj, fudge och mogen banan. Doften ska vara arrak, kokos och salt karamell. Släpps idag i Systembolagets beställningssortiment och för en flaska får du betala 1499 kronor. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Möt kringel-mästaren Ludwig
Bakar 4000 stycken om dagen

Neulinger Bakery i München ägs och drivs av Ludwig Neulinger och här vevar han tillsammans med sina kollegor ihop inte mindre än 4000 stycken salta kringlor om dagen. Ludwig gick i sina föräldrars fotspår och säger att han har bakat sedan han var ett barn. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Billie Eilishs femte likadana intervju
Hur svarar hon på frågorna i år?

Under fem års tid har Vanity Fair gjort samma slags intervju med Billie Eilish. Här är den senaste. Tumnagel
127kg
+
Frode Wikesjö

Musikvideo till Little Things
Abbas nya jullåt

En av låtarna på Abbas nya platta Voyage är Little Things. Det är en jullåt som handlar om glädjen som kan infinna sig på julaftons morgon. Vinsten från låten kommer att skänkas till Unicef för att hjälpa till med deras Global Child Protection Fund. Nu släpps musikvideon och den kan ni spana in här ovan. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green

Drottningen av Pad Thai
Pim visar hur hon gör

I Berlin finns ett matstråk som heter Thai Park och där jobbar Te Gu De (Pim) - eller drottningen av Pad Thai som hon också kallas. Sedan början av 90-talet har thailändska kvinnor träffats i parken Preußen Park för att äta tillsammans, hänga och laga mat. Tyskarna blev så småningom nyfikna vilket har lett till att stället nu huserar en av de största asiatiska marknaderna i landet. Pim har varit med sen hon var liten och har lagat mumsig thailändsk mat till tyskarna under lång tid nu. Pad Thai är hennes specialitet och här får vi lära oss mer om hur hon gör den. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Ny singel från Electric Banana Band
Rör inte vår fina skog

Idag släpper Electric Banana Band den nya singeln Rör inte vår fina skog. Det är en långsam låt som är skriven av Lasse Åberg tillsammans med Janne Schaffer och den framförs av bananflugorna Magnus och Henrik Rongedahl. Som titeln avslöjar handlar låten om att man inte ska skövla skog i onödan. Låten är avslutningsballaden i familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt som hade turnépremiär 5 november och som just nu rullar landet runt. Musikalen är skriven av Lasse Åberg med musik av både Lasse och Janne och innehåller alla Electric Banana Bands stora hits genom tiderna. Trazan spelas av Christian Åkesson och Banarne av Nassim Al Fakir. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green

Film om Göteborgs historia i 360 grader
Mitt i Bältespännarparken

I år fyller staden Göteborg 400 år vilket man givetvis har uppmärksammat på olika vis under årets som har gått. Men det är inte slut än och det finns mer att göra. Imorgon klockan 17.00 är det exempelvis invigning av en filmvisningen i 360 grader mitt i Bältespännarparken. Genom att kliva in i en åtta meter hög och 30 meter i diameter bred duk kan du ta del av Göteborgs 400-åriga historia via en filmupplevelse i 360 grader med 3D-ljud. Filmen är tolv minuter lång och den rullar nonstop varje dag mellan klockan 17.00–21.30 fram till och med den 19 december. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Resterande tävlande i Melodifestivalen 2022
28 stycken totalt

Förra veckan skrev vi om de 14 första deltagarna i Melodifestivalen 2022. Nu får vi reda på vilka de 14 resterande artisterna är. Namn som har tillkommit är bland andra Lisa Miskovsky, Tone Sekelius, Robin Bengtsson och Lancelot. Tävlingsproducenten Karin Gunnarsson säger följande: "De första 14 artisterna släpptes i förra veckan och nu adderar vi fler tidigare segrare, spännande återseenden och en glädjande återförening. Dessutom gör operapopen ett återintåg och nya stjärnskott kommer att beröra. Det är en musikalisk mångfald som möter tittare och publik i Mello 2022 – och som jag längtar att se dem alla på scenen." Alla tävlande har ni här nedan. Tumnagel
-112kg
+
Bobby Green

Den här telefonen såldes för 360.000 kronor
En tidig LM Ericsson

Crafoord Auktioner i Lund har precis klubbat iväg den här tidiga LM Ericsson-telefonen och det högsta budet blev 360.000 kronor. Summan var tolv gånger högre än den ursprungliga värderingen och budgivare världen över var med och "slogs" om att kamma hem den. Modellen heter AC 220 men kallades även för Kaffekvarnen, och den är ett stycke telefonhistoria. Det här var det hetaste man kunde ha i slutet av 1800-talet och givetvis något som bara rikingar hade i sina hem. Fler bilder hittar ni på länken nedan. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green