33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Land Rover har tagit fram en smartphone "Toughest Android Phone in the World"

Kör du en Land Rover och ofta är ute i naturen och härjar måste du ju ha en smartphone som matchar, eller hur? Så tänker i alla fall Land Rover och därför har de nu tillsammans med företaget Bullitt tagit fram en telefon som ska tåla lite tuffare tag. Med beskrivningen "Toughest Android Phone in the World" lovar den att den ska klara att vara under vatten, inte ha några problem med extrema temperaturer och kunna utsättas för kraftiga vibrationer. Du ska även kunna peta runt på skärmen med handskarna kvar på händerna.

Telefonen har ett batteri på 4.000 mAh och det ska räcka för att hålla igång den med tänd skärm i två hela dagar. Behöver du mer batteritid kan du köpa till ett Adventure Pack som du smackar på på baksidan, det ger dig då 3.600 extra mAh. Förutom mer batteritid får du då även en starkare GPS-signal. Du ska även snabbt kunna komma åt väderinformation och kartor. Det finns också en inbyggd kompass och en SOS-ljussignal du kan skicka iväg om du är i nöd.

Telefonen kör Android Nougat, har 5GB RAM, 64GB ROM och kör en Deca-core 2.6GHz 64 bit MTK Helio X27 med dubbla SIM-platser. Skärmen är en Corning Gorilla Glass 5 FHD och kameran på baksidan är på 16 megapixlar.

Priset för Land Rover Explore som den kallas är 599 pund och den kommer att börja säljas den 26 april. Nästa vecka visas den upp på Mobile World Congress i Barcelona.

autoevolution.com Mobil, Android, Land Rover, smartphone, telefon, Land Rover Explore Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel CAT visar upp S61 Med värmekamera och avståndsmätare CAT har presenterat en ny hållbar mobiltelefon som kommer med ett par trevliga uppdateringar. S61 heter den senaste modellen och precis som föregående CAT-telefoner ska den nya modellen vara extremt stryktålig. Enheten ska ha hållbarhetsstandarden MIL Spec 810G, vilket betyder att den kan överleva fall från 1,8 meter ner på betong och är även IP68-klassad och ska överleva att sänkas ner på 3 meters djup i 1 timme. Utöver hållbarheten har CAT petat in lite trevliga funktioner som kan vara användbara för användare inom industrin. Enheten har en FLIR Lepton-kamera som låter dig mäta temperaturer mellan -20 och 400 grader samt lasermått som kan mäta upp till 10 meter. Sedan har CAT petat in en sensor som mäter luftkvalitet och luftfuktighet. Telefonen har en 5,2 tum stor display med Full HD-upplösning. På insidan sitter det ett Snapdragon 630 med 4GB ram och 64GB lagring som går att utöka med minneskort. Batteriet ligger på 4500mAh. Telefonen kommer med Android Oreo förinstallerat och CAT meddelar att telefonen kommer gå att uppdatera till Android P. CAT S61 kommer börja säljas under andra kvartalet och priset kommer ligga på 899 euro. Tumnagel
49.0°
0
36.8° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 22 feb 2018, 17:00
Land Rover har tagit fram en smartphone "Toughest Android Phone in the World"
36.8°
0