4 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till PayPal visar upp NFC-betalning
PayPal visar upp NFC-betalning Betala med mobilen

eBay-ägda PayPal har nu visat upp sitt betalningssystem som använder den trådlösa tekniken NFC [wiki] för att utföra betalnings-transaktioner.

Som synes i videon ovan så verkar det inte särskilt besvärligt att överföra pengar mellan två personer och det enda som krävs är att man för telefonerna förhållandevis nära varandra och att den som betalar sedan slår in en pinkod för att bekräfta betalningen. Det kommer givetvis att bli möjligt att på liknande sätt föra över pengar från en telefon till en kassaapparat med NFC-stöd.

PayPals NFC-lösning kommer bland annat att konkurrera mot Google Wallet, en tjänst som som Google presenterade tidigare i år. PayPal har för övrigt stämt Google för just Google Wallet då man anser att två före detta PayPal-anställda, som nu arbetar för Google, har tagit med sig affärshemligheter från PayPal som använts för att bygga upp Google Wallet.

PayPals betalnings-lösning kommer att lanseras på den amerikanska marknaden senare i sommar. Om eller när vi kan få se den i Europa finns inga uppgifter om.

Mobil, Business, paypal, nfc, betalning, google wallet
38.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 14 jul 2011, 11:09
PayPal visar upp NFC-betalning Betala med mobilen
38.1°
0