10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Svenska FN-förbundet släpper sin app Världskoll internationellt World Matters
Svenska FN-förbundet släpper sin app Världskoll internationellt

För över två år sedan släppte Svenska FN-förbundet appen "Världskoll" på den svenska marknaden och nu har man även tagit fram en internationell version som hittas i App Store och på Google Play.

Det handlar om en quiz-app där man kan utmana sig själv eller någon annan användare runt om i världen och tävla om vem som har bäst koll på läget i världen. Linda Nordin, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet, säger:
"Många svenskar känner inte till den positiva utveckling som skett i världen de senaste åren, men hur är det i andra länder? Den globala lanseringen av appen ger människor över hela världen möjlighet att utmana varandra och se vem som kan mest om läget i världen."
World Matters laddas ner gratis till iOS från App Store här och till Android på Google Play här. Skulle du vilja ha den svenska versionen så hittas den i den inlänkade artikeln nedan.

Mobil, Appar, fn, världskoll, frågespel, world matters
Få koll på världen med Världskoll Frågespel från FN Svenska FN-förbundet har tillsammans med Värdskoll.se tagit fram ett spel till Android och iOS där spelarna frågas ut gällande deras kunskaper om världen. Det handlar om frågor med flervals-alternativ och man kan välja att spela själv eller utmana någon annan. Frågor som kan dyka upp är till exempel Hur många procent av befolkningen i Etiopien har tillgång till rent vatten, vilket land har flest antal kvinnor i sin riksdag och vilka påståenden stämmer in på land X respektive land Y. Världskolls-spelet är gratis och länkar till spelet i Google Play eller App Store hittas på deras hemsida på länken nedan. Tumnagel
40.9°
0
39.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 9 jun 2015, 18:15
Svenska FN-förbundet släpper sin app Världskoll internationellt World Matters
39.3°
0