11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Svenska preventivappen Natural Cycles godkänd i USA Första gången någonsin en sådan typ av app godkänts av FDA
Svenska preventivappen Natural Cycles godkänd i USA

Den svenska preventivappen Natural Cycles har nu godkänts av det amerikanska läkemedelsverket FDA vilket gör den till den första sådana typ av app som godkänts för användning på den amerikanska marknaden.

Natural Cycles riktar sig till kvinnor och ska kunna förutspå vilka dagar kvinnor är fertila och när de inte är det. Det gör att man kan använda appen både när man är sugen på att skaffa barn men även då man vill genomföra oskyddade samlag utan att bli gravid.

Det ska dock påpekas att appen inte ger ett hundraprocentigt skydd. Södersjukhuset i Stockholm kunde tidigare i år konstatera 37 fall där kvinnor blivit oönskat gravida trots att de använt Natural Cycles. Detta gjorde att Södersjukhuset anmälde Natural Cycles till det svenska Läkemedelsverket. Även i Storbritannien så utreds Natural Cycles efter det att flera kvinnor blivit oönskat gravida efter att ha förlitat sig på appen som preventivmedel.

Natural Cycles finns till Android och iOS. Det går att testa appen gratis en månad och sedan kostar det 95 kronor i månaden eller 590 kronor om året. Då ingår även termometern som syns på bilden ovan. Appen är sedan tidigare godkänd som preventivmedel i Europa.

Mobil, Appar, natural cycles, preventivmedel, fda Via engadget.com
24.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 13 aug 2018, 18:45
Svenska preventivappen Natural Cycles godkänd i USA Första gången någonsin en sådan typ av app godkänts av FDA
24.7°
0