1 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

A4-SFX är ett riktigt litet datorchassi
Som ändå har plats för kraftfull hårdvara

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till A4-SFX är ett riktigt litet datorchassi

På bara några dagar har enmansföretaget DAN Cases UG, som drivs av Daniel Hansen, fått sitt nya projekt A4-SFX finansierat via Kickstarter. Han har nämligen redan fått in 327.133 euro vilket kan jämföras med de 125.000 euro som efterfrågades.

Det unika med A4-SFX är att det, enligt DAN Cases, är världens minsta datorchassi som har plats för samma kraftfulla hårdvara som ett stort chassi kan inhysa. Med andra ord kan den passa snyggt in i ett vardagsrum för den som inte har eller vill ha ett kontor.

Chassit mäter 205x112x327 mm och väger 1,25 kilo. Det har plats för dubbla grafikkort på upp till 295mm, Mini-ITX-moderkort, nätaggregat (SFX och SFX-L) samt tre HHD eller SSD på 2,5 tum. På framsidan har den också en port för USB 3.0. Inte illa.

I ett första skede kommer 1500 chassin att släppas mellan oktober och december. Detta för att DAN Cases vill försäkra sig om att alla får sitt chassi i tid. Men går försäljningen bra, vilket den verkar kunna göra, kommer fler exemplar dyka upp på marknaden framöver. DAN Cases skriver nämligen på Kickstartersidan att de kommer att producera fler exemplar om de säljer mer än 1000 chassin. Om inte kommer företaget att satsa på andra projekt med fokus på att minska storleken på befintliga produkter.

Vill ni kolla in fler specifikationer kan ni göra det på Kickstartersidan via länken nedan.

PC, Hårdvara, A4-SFX, datorchassi, DAN cases Tack till Daniel Östling
40.9° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 1 jun 2016, 20:15
40.9°
0

A4-SFX är ett riktigt litet datorchassi

Som ändå har plats för kraftfull hårdvara