19 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Acer Aspire R7 Har en unik funktion med "Ezel Hinge"
Acer Aspire R7

Så var vi framme vid den sista bärbara datorn som Acer lanserade under gårdagen. Det handlar nämligen om Aspire R7 som kommer med något ganska unikt som Acer kallar för "Ezel Hinge".

Med "Ezel Hinge" kan man flytta skärmen och ställa in den i olika lägen i Aspire R7. Skärmstorleken ligger för övrigt på 15,6" och upplösningen ligger på Full HD 1080p. Acer säger att R7 helt kommer omdefiniera touch- och skrivupplevelsen i bärbara datorer.

Enligt Acer så kan man använda Aspire R7 i totalt fyra lägen, traditionell bärbar dator, en bordsdator, en display eller ”Ezel-mode” då skärmen kan justeras till det läge som passar bäst för stunden och vilken position man befinner sig i. Nedan finner vi en lista där Acer själva beskriver de olika lägena:

1. Ezel Mode - Dra skärmen närmare, vilket eliminerar behovet att sträcka sig över tangentbordet för att använda pekskärmen. Placera skärmen framför tangentbordet, eller låt den flyta över det.

2. Notebook-läge - Dra displayen tillbaka bakom tangentbordet, och du har en kraftfull, fullfjädrad bärbar dator med en 15,6" Full HD 1920x1080 pekskärm, Intel Core i5-processor, upp till 12GB minne, upp till 1TB hårddisk, eller upp till 256GB SSD och en fullstort bakgrundsbelyst tangentbord. Den innehåller också en knapp för volymkontroll, HDMI-port, SD-kortläsare, ljudingångar, tre USB-portar, WiFi, Bluetooth och en praktisk omvandlingsport som stöder VGA, RJ45 och USB.

3. Visningsläge - Vänd på skärmen och den är perfekt placerad för att titta på en film, visa bilder eller för presentationer. Att dela ska vara enkelt, roligt och okomplicerat. Med Acers beprövade dubbla teknik är det lätt att vrida på skärmen och samtidigt förbli stabil vid beröring.

4. Pad-läge - dra ner på pekskärmen och lägg den ovanpå tangentbordet med displayen uppåt, och Aspire R7 förvandlas till en surfplatta – med notebook-prestanda. Med en ergonomisk fyra graders lutningsvinkel är den perfekt för att surfa, skriva eller rita.

Aspire R7 kommer också utrustat med ett ganska bra ljudsystem med 4 högtalare som vardera ligger på 8 W och är kompatibelt med Dolby Home Theater. Datorn har också dubbla mikrofoner för förbättrad ljudkvalité.

Acer Aspire R7 ska släppas någon gång i juni och den beräknas kosta strax under 9000 kronor.

PC, Hårdvara, Acer, Aspire R7, Ezel Hinge
43.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 6 maj 2013, 16:49
Acer Aspire R7 Har en unik funktion med "Ezel Hinge"
43.7°
0