39 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Acer har släppt sin dual-boot netbook Android och Windows XP samsas på samma dator
Acer har släppt sin dual-boot netbook

Det har varit snack om en netbook från Acer som skulle köra dualboot med Windows XP och Android ett tag. Nu har den också lanserats på den taiwanesiska marknaden och modellnumret är Acer Aspire One D255.

Det är oklart vilken version av Android som levereras med D255 eller om Acer kommer att förse den med uppdateringar framöver. SemiAccurate har dock lyckats få tag i ett exemplar och gjort lite tester. Bland annat så tog det bara fem sekunder innan Android var laddat och färdigt att användas, borträknat från den tiden som BIOS-testerna körs.

Acers nya dualboot netbook skiljer sig dock inte något på insidan från en vanlig netbooks utan består av en Atom N450-processor och har 1 GB RAM-minne samt en 160 GB hårddisk. Med finns också en hel del trådlösa anslutningsmöjligheter och skärmstorleken är det vanliga 10,1" med en upplösning av 1024x600 pixlar.

Batteritiden ligger på upp till 4 timmar med det inkluderade trecells-batteriet och datorn väger strax över 1 kg. Priset ligger något under det av liknande netbooks på den taiwanesiska marknaden just nu.

PC, Hårdvara, Acer, Aspire One D255, Android, Windows XP Via The Tech Report
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 9 aug 2010, 15:21
Acer har släppt sin dual-boot netbook Android och Windows XP samsas på samma dator
37.0°
0