34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Amazon kanske köper Palm och WebOS från HP
Är tydligen bästa kandidaten i nuläget

Amazon kanske köper Palm och WebOS från HP

HP verkar ha helt klart ångrat beslutet att köpa Palm men vad de ska göra med företaget är oklart. Det har talats en del om uppköp från andra parter och nu ryktas det om att Amazon kan vara intresserade att köpa Palm tillsammans med WebOS från HP.

VentureBeat skriver att HP nu försöker göra sig av med Palm så fort som möjligt och att Amazon är det företag som är närmast att slutföra ett avtal bland en handfull konkurrenter. VentureBeat har dock ingenting som verkar vara i närheten av officiell information men säger att den före detta VDn för Palm, Jon Rubinstein, sitter i Amazons styrelse i nuläget.

Amazon lanserade nyligen Kindle Fire, vilket är en Android-baserad tablet som snabbt klättrade till nummer ett på bästsäljarlistan över elektroniska apparater på företagets webbsida.

Skulle de nu köpa upp Palm och därmed WebOS så skulle de få ett eget operativsystem som de kan designa hur de vill men även anställda med stor kunskap hur man designar bra hårdvara. Detta kombinerat med Amazons förmåga att kränga enheter kan bli någonting stort i framtiden.

PC, Övrigt, HP, Amazon, Palm, WebOS
38.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 3 okt 2011, 08:20
38.2°
0

Amazon kanske köper Palm och WebOS från HP

Är tydligen bästa kandidaten i nuläget