42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD avslöjar framtida planer med ARM och x86 Project SkyBridge och K12
Bild till artikel

Under gårdagen tillkännagav AMD nya planer för framtiden och det baserar sig på att använda både x86-teknologi och designer från ARM för att gå framåt i något som företaget kallar för "ambidextrous computing".

En stor del i den kommande planen är AMDs licens för en 64-bit ARM-arkitektur som gör det möjligt att utveckla egna högpresterande processorkärnor för olika segment. Företaget avslöjade också planer på att utveckla nya produkter genom att använda en delad och flexibel infrastruktur.

I och med detta tillkännagivande så försätter sig AMD i en unik position då de är den första stora processortillverkaren som kan leverera produkter som drar nytta av både ARM och x86-ekosystemen. I planen finns två olika delar, Project SkyBridge och K12.

Om vi börjar med Project SkyBridge så är det ett designramverk som kommer att finnas tillgängligt från och med 2015. Det kommer innehålla en ny familj av 20 nm-baserade APU:er och SoCs som förväntas vara världens första pin-kompatibla ARM och x86-processorer.

64-bit ARM-varianten av SkyBridge kommer vara baserad på ARM Cortex-A57 kärnan och blir AMDs första Heterogeneous System Architecture ("HSA")-plattform för Android medan x86-varianten kommer basera sig på nästa generations "Puma+" processorkärna.

K12 kommer att vara en högpresterande ARM-baserad processorkärna som kommer ur AMDs licens för ARM-arkitekturen och expertis inom 64-bit design. De första produkterna baserade på K12 väntas introduceras någon gång under 2016.

Tillsammans med AMDs tillkännagivande igår så demonstrerades också "Seattle", en 64-bit ARM-baserad Opteron A-series processor som körde en linux-variant som kommer ur Fedora Project.

xbitlabs.com PC, Hårdvara, AMD, ARM, x86, Project SkyBridge, K12 Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel
39.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 7 maj 2014, 17:40
AMD avslöjar framtida planer med ARM och x86 Project SkyBridge och K12
39.2°
0