38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

AMD ersätter Trinity med Richland nästa år
Kommer fortfarande använda FM2-sockeln

AMD ersätter Trinity med Richland nästa år

AMD har avslöjat en del planer för att gå över till en 28 nm-process under 2013 och hur de ska ersätta de nyligen lanserade Trinity APU:erna med nya som nu går under kodnamnet Richland.

Quad- och dualcore-modellerna av Richland har fått en TDP på 100 W och det ser ut som att de nya APU:erna även kommer använda samma sockel som Trinity, alltså FM2. Det gör att om du köper ett Trinity-kompatibelt moderkort då de släpps så kommer du antagligen också kunna uppgradera till Richland nästa år, om du skulle vilja.

Toppmodellen i Richland kommer vara en quadcore A10 med tillägget K, något som vi ju vet står för upplåst multiplier som i sin tur står för bra överklockningsmöjligheter. Exakt vilket modellnummer det blir finns det dock ingen information om

Enligt källor som Fudzilla talat med så kommer Richland att ha 4 MB cache och Radeon-grafiken kommer ha 384 stream-processorer, alltså samma som de kommande högpresterande Trinity-APU:erna. Källorna säger dock att antalet kärnor inte är detsamma som samma prestanda då en ny grafikarkitektur kommer användas.

Richland kommer även att fortsätta ge stöd åt dual graphics, AMD Turbo Core (automatisk överklockning), Blu-ray, AMD-V, UVD 3.2, Direct compute och OpenCL.

PC, Hårdvara, AMD, APU, Richland, FM2
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 5 jul 2012, 16:27
AMD ersätter Trinity med Richland nästa år Kommer fortfarande använda FM2-sockeln
37.7°
0