4 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

AMD har strömsnåla modeller med bland de senaste Richland
Ligger som lägst på 17 W

AMD har strömsnåla modeller med bland de senaste Richland

Under förra veckan så släppte AMD lös väldigt många nya APU:er i den mobila sektorn. Bland dem fanns Richland som ska ersätta Trinity i prestanda segmentet men i Richland-serien finns även strömsnåla modeller som riktar sig mot ultratunna datorer.

De nya modellerna ligger som lägst på en TDP av 17 W och då handlar det om två dualcore-processorer och vi hittar även en quadcore-processor som ligger på 19 W TDP. Det känns faktiskt ganska imponerande då det här APU:erna sitter på rätt så kraftfull integrerad grafik.

Jämför man quadcore-varianten, A8-5545M, med de två dualcore-modellerna, A4-5145M och A6-5345M, så känns det som att man får den bästa kombon A8-chipet. Där får man fyra processorkärnor, dock vid lägre klockfrekvens men grafiken har dubbelt så många stream-processorer och man får fyra gånger så mycket L2 cache och det för bara 2 W extra TDP.

Alla de senaste tillkännagivna Richland APU:erna kommer i ett mindre packet, FP2, medan de tidigare lanserade APU:erna använder det större FS1 som inte är så lätt att trycka in i ultratunna bärbara datorer.

PC, Hårdvara, AMD, Richland, Strömsnåla modeller
38.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 27 maj 2013, 09:57
38.4°
0

AMD har strömsnåla modeller med bland de senaste Richland

Ligger som lägst på 17 W