41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD har svårt att hitta ny VD Åtminstone fyra högprofilerade chefer har sagt nej
AMD har svårt att hitta ny VD

I slutet av förra året så avgick AMDs VD, Dirk Meyer, efter att ha lett företaget i nästan två och ett halvt år. Sedan dess så har företaget letat efter en ny VD men det verkar vara en svår post att fylla och är därför fortfarande öppen.

Det har alltså gått mer än sex månader sedan Dirk Meyer lämnade företaget och utsikten att hitta en person att ta över posten ser minst sagt inte ljus ut. Bloomberg rapporterar att AMD har försökt få åtminstone fyra olika högt uppsatta chefer hos andra företag att ta över men alla har tackat nej.

Bland de tillfrågade hittar vi Apple COO Tim Cook, Oracle Co-President Mark Hurd, EMC COO Pat Gelsinger och Carlyle Group Managing Director Greg Summe och ingen av dem har alltså velat ta över som VD för AMD. Bloomberg säger dock att det inte är helt ovanligt innan ett företag hittar en ny VD och att det normalt sett kan ta omkring sex månader att fylla positionen.

Det verkar också som att AMD vill ändra företagets strategi något för att kunna bli konkurrenskraftiga i tablet och smartphone-marknaderna. Lågströmschip har inte direkt varit AMDs styrka tidigare och där så kommer de också att få fler konkurrenter än bara Intel. Med tanke på detta så är det nog ännu svårare för företaget att hitta någon som är villig att ta tag i remmarna och styra företaget i rätt riktning.

PC, Övrigt, AMD, Dirk Meyer, VD
36.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 17 jun 2011, 11:58
AMD har svårt att hitta ny VD Åtminstone fyra högprofilerade chefer har sagt nej
36.1°
0