1 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD lägger ner Radeon HD 7990 Svag efterfrågan och tuff konkurrens
AMD lägger ner Radeon HD 7990

En svag efterfrågan och tuff konkurrens med Nvidias erbjudanden kan leda till att AMD kommer lägga ner sitt flaggskepp som lanserades för inte så längesedan, nämligen grafikkortet Radeon HD7990 "Malta".

Företaget funderar på att sluta tillverka grafikkortet mot slutet av det tredje kvartalet i år, alltså någon gång under september månad. Kortet lanserades så sent som i april månad i år efter att det omarbetats från förra årets modeller, "New Zealand", och strömförbrukningen sänkts.

Tillgången på Radeon HD 7990 har minskat drastiskt så de lager som nu finns bör tömmas mot slutet på det här kvartalet. Priset ligger på samma nivå som Nvidias GeForce GTX Titan och GeForce GTX 690 och istället för att sänka priset för att göra grafikkortet mer konkurrenskraftigt så väljer AMD istället att lägga ner modellen.

Detta kan också vara en indikation på det rykte vi hörde förra veckan då det sades att AMD kan komma att lansera nästa generation av grafikkort, Radeon HD 9000-serien, i september eller oktober i år.

PC, Hårdvara, AMD, Radeon HD 7990
36.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 9 jul 2013, 11:14
AMD lägger ner Radeon HD 7990 Svag efterfrågan och tuff konkurrens
36.7°
0