41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD pratar om nästa GPU-arkitektur
AMD pratar om nästa GPU-arkitektur Frigör sig från DirectX

AMDs Fusion Developer Summit hölls under förra veckan och vi har redan sett en hel del nyheter från den. Vi har bland annat fått höra en del om de kommande Fusion-APU:erna och att företagets nästa generation av grafikkort kommer släppas någon gång senare under året.

AMD släppte också en del detaljer av vad nästa generation av grafikkort kommer innehålla och den kommande arkitekturen verkar vara mer öppen och inte lika knuten till den DirectX-drivna evolutionsmodellen samt att företag vill öka GPUns roll i datorn mer än att bara accelerera GPGPU-applikationer.

Under Fusion Developer Summit avslöjade AMD också att de framtida GPU-arkitekturerna kommer ha stöd för C, C++ och andra högnivåspråk. När de sedan integreras i Fusion-APU:er så kommer de att kallas för "scalar co-processors". Även fast AMD kommer befria GPU-arkitekturens starka band till DirectX så säger företaget att de tycker sådana API:er fortfarande är användbara.

Scalar co-processors kombinerar element från MIMD, SIMD och SMT och i och med detta så betyder det att AMD kommer slopa VLIW-modellen som existerat i flera generationer av företagets grafikkort. Nästa generation av Fusion-APU:er kommer också att använda ett äkta gemensam adresseringsutrymme vilket gör att vissa problem, som till exempel laggen man kan uppleva vid laddningen av texturer när man går över en kulle i ett spel, kommer försvinna.

PC, Hårdvara, AMD, GPU, Arkitektur
37.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 20 jun 2011, 12:36
AMD pratar om nästa GPU-arkitektur Frigör sig från DirectX
37.9°
0