37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD skär ner arbetsstyrkan med 10 % Stora omstruktureringar inom företaget
AMD skär ner arbetsstyrkan med 10 %

AMD hade ett något sämre kvartal under andra kvartalet i år men kom tillbaks en hel del under tredje kvartalet och det står nu klart att företaget inte vill se en nedgång under årets sista kvartal.

För att förhindra detta tillkännagav AMD under veckan att företaget kommer göra en liten omstrukturering i företaget och som alltid så betyder det att personal får gå inom vissa områden. Omstruktureringen ska "öka konkurrenskraften och accelerera tillväxten av företaget" och man beräknar att spara omkring 10 miljoner under fjärde kvartalet.

Besparingen kommer ifrån att 10 % av arbetsstyrkan i företaget får gå samtidigt som man också gör sig av med en del åtaganden företaget tidigare gjort. AMD säger att minskningen i arbetskraft sker på en global skala och kommer ske inom alla divisioner av företaget.

Ser vi framåt så beräknar AMD att nedskärningarna kommer spara mer än 200 miljoner för företaget under nästkommande år och AMD planerar att återinvestera de pengarna i projekt som riktar sig mot bland annat lågströmsprodukter och datamoln.

PC, Övrigt, AMD
36.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
lör. 5 nov 2011, 08:09
AMD skär ner arbetsstyrkan med 10 % Stora omstruktureringar inom företaget
36.2°
0