41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD släpper nya Athlon II-processorer Riktar sig mot allt-i-ett och HTPC system
AMD släpper nya Athlon II-processorer

AMD har inte de snabbaste processorerna på den stationära datormarknaden men de har ändå en hel del processorer som ger en bra prestanda till det priset de ligger på. Tidigare har företaget lanserat den första quadcore-processorn för under 100 dollar och lanserar nu dessutom ännu mer processorer med Athlon II-märket.

Det är en hel del triplecore-processorer som nu lanseras under Athlon II-märket samt två stycken quadcore- och dualcore-processorer där många av dem är lågströmsmodeller som endast drar 45 W. Klockfrekvenserna är dock inte så höga på de flesta men AMD riktar sig mot ett lite annorlunda segment med de här processorerna.

Med tanke på att datorer blir mindre och mindre för varje år som går så blir värmeutveckling ett problem i små lådor. De flesta av de här processorerna lämpar sig för att användas i till exempel allt-i-ett datorsystem eller HTPC-datorer där luftflödet är begränsat.

Några av processorerna kommer vi se i modeller från bland annat Acer, Dell, HP och Lenovo i nya system när väl Windows 7 har släppts på marknaden

PC, Hårdvara, AMD, Lågströmsprocessorer, Athlon II
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 21 okt 2009, 14:33
AMD släpper nya Athlon II-processorer Riktar sig mot allt-i-ett och HTPC system
37.0°
0