9 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD verkar inte så intresserade av tablets Har inga konkreta planer för framtiden
AMD verkar inte så intresserade av tablets

Även om AMD uttryckt ett intresse för tablets under de senaste åren så har det inte riktigt gett sig in på den marknaden.

Nu säger dock företaget att tablets inte är ett primärt fokus i nuläget men håller ändå på att ta fram ett referenschip kallat Amur som baserar sig på HSA-designen med ARMs Cortex-A57 arkitektur och företagets egna GCN grafik.

AMD har inga nya produkter för tablets inför nästa år och kommer enbart att förlita sig på Mullins som släpptes tidigare i år. Mullins har inte använts mycket och det är ganska svårt att hitta en tablet baserad på den APUn.

Mullins never got a lot of design wins and it's relatively difficult to find on the market. Lensing stressed that AMD has the capabilities to quickly develop a new tablet part in case it feels there is a need for it.

Ser vi till konkurrenterna Nvidia och Intel så går det inte så bra för dem heller i tablet-segmentet. Intel säljer sina chip med förlust för att vinna så stor del av marknaden som möjligt och Nvidias Tegra K1 verkar inte vara så hett det heller.

PC, Övrigt, AMD, Tablet
37.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 26 nov 2014, 14:15
AMD verkar inte så intresserade av tablets Har inga konkreta planer för framtiden
37.4°
0