42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD visar Ontario APU vid IFA Första bilderna på första Fusion-chipet
Bild till artikel

Under IFA-mässan nu senast så visade AMD upp vad som kommer bli den första Fusion-processorn baserad på Bobcat, nämligen Ontario.

AMD kallar egentligen Fusion-processorerna för APU:er, vilket betyder att CPU och GPU kommer att sitta i samma kiselkapsel. Som vi vet sedan tidigare så kommer GPUn i Ontario att vara DirectX 11-kompatibel och hela APUn riktar sig mot netbooks och ultraportabla enheter men även tablets.

Själva processorns fysiska storlek är ungefär samma som ett 1 Euro mynt och precis som Intels Atom så används ett ball-grid array (BGA) för att fästa processorn på moderkortet. Den har dock ingen integrerad heatspreader (IHS).

AMD sade nu också chipet ger samma mainstream-prestanda på mindre än hälften av ytan jämfört med tidigare processorer. Det har tidigare också pratats en del om hur mycket Ontario kommer att dra och företaget ger nu en siffra på 9 W för hela APUn. Det också pratades under IFA om ytterligare en variant av Ontario som kallas Zacate. Den kommer att vara något kraftigare och ska dra 18 W och den skulle kunna vara kraftig nog att konkurrera med Intels CULV-processorer.

computerbase.de PC, Hårdvara, AMD, Fusion, Ontario Via techPowerUp! Bild till artikel Bild till artikel
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 6 sep 2010, 14:18
AMD visar Ontario APU vid IFA Första bilderna på första Fusion-chipet
37.3°
0