28 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMDs Hondo är snart klar Ska finnas med under IDF 2012
AMDs Hondo är snart klar

Under sitt pressevenemang på Computex i år så drog AMD helt oväntat fram en tablet med Windows 8 baserat på Hondo-plattformen. Nu ser det som att plattformen snart är klar för lansering och vi kan säkert vänta oss produkter klara till lanseringen av det nya operativsystemet.

AMD förbereder nu att tala om Hondo under IDF 2012 som drar igång den 11:e september, om ungefär två veckor alltså. IDF är ju egentligen något som Intel anordnar men AMD brukar alltid försöka dra åt sig lite uppmärksamhet i pressen.

Hondo bekräftades i AMDs planer för ganska länge sedan och fanns även med under februari då företaget hade en dag för analytiker. Hondo är en 40 nm APU med en TDP på 4,5 W och innehåller en eller två processorkärnor samt integrerad grafik.

Vi har som sagt sett att Hondo klara av Windows 8 utan problem och dess syfte är att skapa prisvärda system som ska konkurrera med Windows RT. Hondo är också första generationen av lågströms APU:er och kommer senare ersättas av Tamesh, som byggs med 28 nm-processen, någon gång under 2013.

PC, Hårdvara, AMD, Hondo, Tablet
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 30 aug 2012, 16:41
AMDs Hondo är snart klar Ska finnas med under IDF 2012
37.2°
0