14 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMDs Steamroller ska dramatiskt öka prestandan Blir det ännu en Bulldozer flopp?
AMDs Steamroller ska dramatiskt öka prestandan

Under de senare åren så har AMD inte varit så starka i det högpresterande processorsegmentet, även om de varit rätt så bra i mainstream. Företaget väntar sig nu dock att prestandan av kommande processorer ska öka och i och med steamroller som väntas släppas någon gång under 2013 så bör vi se en dramatisk ökning i prestanda.

Källor nära AMD hävdar att processorarkitekturen ska få stora ändringar i och med steamroller och framåt och det borde hjälpa företaget att återhämta en del konkurrenskraft i det högpresterande segmentet. Vissa chefer hos AMD ska tydligen ha erkänt en låg IPC-prestanda (instructions-per-clock) hos Bulldozer, något som helt klart sänkt prestandan överlag hos AMDs senaste processorer.

Det har inte släppts några exakta detaljer om förbättringarna i Steamroller men de väntas komma med nya teknologier såsom PCI Express 3.0 och fler DDR3 minneskanaler såväl som bättre integration mellan CPUn och GPUn och andra förbättringar.

Fullt utvecklade Steamroller-processorer kommer dock inte att släppas förrän under 2014, då de varianter som ska släppas 2013 inte kommer innehålla alla funktioner i Steamroller-kärnan. Det betyder att AMD inte kommer kunna börja konkurrera i det högpresterande segmentet förrän tidigast 2014. Frågan är om de då kommer vara bra nog att konkurrera med Intels Haswell-baserade system eller om det kommer ses som ännu en Bulldozer flopp?

PC, Hårdvara, AMD, CPU, Steamroller
37.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 17 apr 2012, 08:35
AMDs Steamroller ska dramatiskt öka prestandan Blir det ännu en Bulldozer flopp?
37.6°
0