12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Antec Bias LED Lighting Kit
Minskar ögontrötthet i mörka miljöer

Antec Bias LED Lighting Kit

Om ni kommer ihåg så gjorde jag ett besök hos Antec i Taipei tidigare i höstas och fick då lite prylar att testa. Som jag kunde berätta då så försöker företaget utöka sitt utbud med nya produkter till mobila enheter som externa batterier, portabla högtalare och en del annat.

Antec är ju mest kända för att tillverka bland annat datorlådor, fläktar, nätaggregat och fläktar men har på senare tid även börjat sälja diverse tillbehör till datorer. En av dessa är en typ av LED-remsa som finns i två utföranden. Den ena produkten riktar sig mot datorskärmar och den andra mot datorlådor.

Den remsan som riktar sig mot datorskärmar kallar Antec för Bias LED Lighting Kit och syftet med den är att underlätta för långt användande av datorer i miljöer med skum belysning. Remsan har totalt 6 stycken LED-lampor med vitt sken och är tänkt att fästas på baksidan av skärmen och lysa upp väggen bakom, något som ska hjälpa våra ögon att inte bli så trötta när man sitter länge vid datorn. Det förutsätter ju dock att man har en vägg bakom skärmen för att få bästa effekt

Remsans LED-lampor drivs via USB som kopplas till datorn, eller till skärmen om man råkar ha en USB-port där. LED-lamporna innesluts som sagt i en flexibel plastremsa som på baksidan har försetts med tejp så man kan fästa den på en lämplig yta.

Det vita ljuset som väggen bakom tycker jag personligen hjälper till att minska tröttheten i ögonen och får bilden på LCD-skärmen att framträda bättre och skarpare. Det gäller ju också som sagt förstås att man har skärmen placerad på ett bra ställe och att det finns en vägg bakom.

Som jag nämnde ovan så finns det även en annan variant av samma LED-remsa. Den riktar sig mot datormoddare som gillar att "pimpa" sina datorlådor. LED-remsan kommer med två olika färger på LED-lamporna, rött eller blått. De här är tänkta att fästas på utsidan av datorlådorna, till exempel under, för att ge ett coolt sken som framställer lådan och lyser upp lite runtomkring. De kan även fästas på tangentbord, eller på datorskärmen.

Antec kallar den här varianten för Accent Lighting 6 LED USB Strip, men till skillnad från LED-remsan ovan så har den här försetts med en av och på knapp, något jag gärna hade sett funnits med på båda produkterna. De fästs också med en tejp som sitter på undersidan av plastremsan och drivs via USB.

Just fästningsanordningen känns som att det kan skapa problem längre fram om man skulle vilja flytta på plastremsan eller om den tappar sin häftningsförmåga. Då är det väl i och för sig bara att förse remsan med ny tejp om så är fallet.

Priset på Antecs hemsida är 12,95 dollar och det inkluderar två års garanti, vilket gäller för båda produkterna. Remsans längd är 37 cm samt att USB-kabelns längd ligger på 130 cm. Antec rekommenderar att den vita remsan används på skärmar upp till 24".

PC, Hårdvara, Antec, Accent Lighting 6 LED USB Strip, Bias LED Lighting Kit
35.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 14 nov 2012, 17:16
35.3°
0

Antec Bias LED Lighting Kit

Minskar ögontrötthet i mörka miljöer