41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
ARM lägger till stöd för multithreading Kommer antagligen att bli ännu attraktivare på servermarknaden
ARM lägger till stöd för multithreading

ARM kommer med sina kommande processorer ta ytterligare ett steg mot att bättre kunna konkurrera med de större chiptillverkarna som till exempel Intel, då företagets processorer nu kommer få stöd för mutlithreading.

ARM utvecklar främst lösningar som används i mobiltelefoner och nu även tablets men med det senaste tillägget kommer företaget också att kunna börja konkurrera på servermarknaden. Multithreading kommer att öka prestandan i företagets processorer och i ARM-arkitekturen i allmänhet.

Något som ARM-baserade processorer dock inte har jämfört med x86-baserade processorer är bland annat stöd för 64-bitars teknologi och det kan inte använda mer än 4 GB RAM men med tillägget av multithreading så kommer ARM-baserade processorer att bli mer konkurrenskraftiga. Något som de redan är bra på är dock att de är effektiva och drar lite ström.

Eftersom ARMs processorer nyligen fick stöd för virtualisering så gör tillägget av multithreading att de nu lämpar sig ännu mer att använda i servrar med låg strömförbrukning. Det skulle till exempel kunna röra sig om datamoln och liknande applikationer.

PC, Hårdvara, ARM, Multithreading
37.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 4 okt 2010, 14:34
ARM lägger till stöd för multithreading Kommer antagligen att bli ännu attraktivare på servermarknaden
37.4°
0