42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
ARM röstar för netbooks Företagets VD tror de kommer ta över
Bild till artikel

Vissa förutspår redan nu att netbooks kommer att dö ut men andra är mer optimistiska över deras framtid. VD för företaget ARM, Warren East, kommer med ett gansak djärvt påstående och säger att framtidens datormarknaden kommer i stort sett att bestå av netbooks, självklart drivna av företagets egna processorer.

Warren East förutspår att netbooks kommer att stå för 90 % av PC-marknaden och han tror att ARM kommer stå för en stor del av processorerna i de systemen.

Han tror att netbooks kommer ta över inom de kommande åren och att många av dem idag redan innehåller ARM-arkitektur, även om huvudprocessorn är från Intel. Det kan till exempel vara Wi-Fi eller blåtand, eller till och med inuti hårddisken. Det kan även röra sig om webbkameran så nästa logiska steg vore ju att även ersätta Intel som huvudprocessor.

En nackdel är ju dock att ARMs processorer inte har stöd i Windows 7 eftersom de inte är kompatibla med x86. Det gör att de antingen kommer köra Windows CE eller någon linux-variant som Ubuntu, Android eller kanske även Chrome OS.

pcpro.co.uk PC, Hårdvara, ARM, Netbooks Via The Tech Report
36.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 4 feb 2010, 12:02
ARM röstar för netbooks Företagets VD tror de kommer ta över
36.6°
0