32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Asus börjar skeppa AMD Fusion E35M1 moderkort Riktar sig mot HTPC och lätta spelmaskiner
Asus börjar skeppa AMD Fusion E35M1 moderkort

AMDs nya Brazos-plattform med de första Fusion-processorerna var först och främst tänkt som en mobil plattform till netbooks och ultratunna datorer. Vissa moderkortstillverkare tänker dock få in brazos i det stationära segmentet med nya moderkortsmodeller.

Moderkotstillverkaren Asus har nu börjat leverera sin serie E35M1, vilken alltså baserar sig på Brazos med AMDs Zacate APU. Som vi vet så är Zacate den lite mer kraftfullare varianten i Brazos och lämpar sig nog bra i en nettop eller HTPC.

Asus gjorde tillkännagivandet under förra veckans teknikmässa, CeBIT, och säger också att moderkorten i första hand riktar sig mot just HTPC-system eller system som kan klara av lätta spel. Prestandan hos grafiken i E35M1 ska tydligen vara mycket bättre i DirectX 11 än DirectX 10 och Asus säger att skillnaden ligger på 113 %.

E35M1 kommer att finnas som mini-ITX och två olika varianter av micro-ATX. Moderkorten ska vara helt utan fläktar och ska totalt dra upp till 36 W.

Några av korten kan tydligen utrustas med fler än ett grafikkort men kraften av de x86-kärnorna räcker nog ändå inte till för att skapa en riktig spelmaskin.

PC, Hårdvara, AMD, Asus, E35M1, Brazos, Zacate
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 7 mar 2011, 08:32
Asus börjar skeppa AMD Fusion E35M1 moderkort Riktar sig mot HTPC och lätta spelmaskiner
37.3°
0