41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
ASUS Crosshair III Formula ute Senaste tillägget i serien
ASUS Crosshair III Formula ute

ASUS moderkort Crosshair var något jag var på jakt efter när jag skulle köpa ny dator för ett par år sedan men hade väldigt svårt att hitta det i butik här i Taiwan då. Av någon anledning så släpps inte vissa högpresterande modeller från vissa tillverkare på den inhemska marknaden. vilket jag finner lite konstigt. Även om målgruppen är liten så borde det ju ändå gå att få tag på, kan man tycka.

ASUS har nu släppt en ny variant av Crosshair, som inte helt oväntat får tillägget "III", då det blir det senaste tillägget i serien. Crosshair är ett högpresterande moderkort till AMDs plattform och använder den här gången AMD 790FX-chipsetet tillsammans med SB750, då de tidigare korten varit baserade på nForce-chipsetet från Nvidia.

Socketen på kortet är AM3 och har stöd för AMDs alla senaste processorer, samt DDR3-minne. Det finns dock "bara" två PCIe x16-portar med stöd för CrossFireX. Kortet innehåller också en del funktioner för överklockning, vilket ju borde finnas på ett moderkort riktat till entusiaster.

PC, Hårdvara, ASUS, Crosshair
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 14 maj 2009, 19:15
ASUS Crosshair III Formula ute Senaste tillägget i serien
37.1°
0