44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini Perfekt för små datorlådor
Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini

Om man tidigare velat bygga en liten dator så har det varit svårt att få någon vidare datorkraft när det gäller grafiken. Asus arbetar dock på en liten variant av ett GeForce GTX 670 som ska ta hand om den saken.

Nvidias referensdesign för kretskortet till GTX 670 säger redan att det går att göra kompakta versioner och med det menas under 20 cm. Asus design har ett 17 cm långt (kort?) kretskort med en 5-fas VRM som hämtar ström från en enkel 8-pin PCIe strömkontakt istället för två 6-pin kontakter.

Detta gör att man klarar sig med ett ganska kompakt nätaggregat som endast har en PCIe-kontakt istället för att konvertera om Molex-kablar till en andra 6-pin kontakt.

Asus har valt att kalla modellen för GeForce GTX 670 DirectCU Mini och dess kylare verkar vara en kombination av en tjock metallplatta som leder bort värmen från VRM och minnet på ena sidan och det kopplas ihop med aluminiumfenor i en rund form som kyls av en 80 mm-fläkt på andra sidan.

Asus har inte sagt något om vilket pris GeForce GTX 670 DirectCU Mini kommer ligga på eller när det kommer släppas. Detta kan bero på att de fortfarande undersöker hur mycket intresse det finns för en sån här produkt.

techpowerup.com PC, Hårdvara, Asus, GeForce GTX 670 DirectCU Mini
45.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 8 mar 2013, 16:55
Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini Perfekt för små datorlådor
45.5°
0