10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Asus visar bärbart med inbyggd Kinect Microsoft säger att det är officiella prototyper
Asus visar bärbart med inbyggd Kinect

Webbsidan The daily skriver om att Asus visat upp två prototyper på bärbara datorer med inbyggd Kinect-funktion. De båda systemen körde Windows 8 och källor hos Microsoft säger att datorerna är officiella prototyper, något som tyder på att företaget uppmuntrar datortillverkare att bygga in Kinect i kommande datorer.

Att kunna använda Kinect till PC har varit möjligt under en längre tid tack vare hackare men den officiella lanseringen för plattformen till PC kommer inte ske förrän 1:a februari. Det kommer dock att kosta en hel del och priset på Amazon ligger just nu på 250 dollar, alltså endast 30 dollar lägre än Xbox 360 tillsammans med Kinect.

Att få tillgång till gester på PCn har dock en del potential och Windows 8 kommer antagligen ha en hel rad med funktioner och stöd för detta. Det kan till och med vara snabbare att göra en gest framför datorskärmen än att göra den på musplattan till den bärbara datorn, eller på skärmen om man har touch.

Kinect för PC kommer nog få mest genomslagskraft i allt-i-ett datorer då jag kan tänka mig att Kinect-funktionen drar en hel del av batteriet i bärbara datorer, något man ju vill minimera när man är på flykt.

PC, Hårdvara, Microsoft, Asus, Kinect
39.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 30 jan 2012, 14:23
Asus visar bärbart med inbyggd Kinect Microsoft säger att det är officiella prototyper
39.2°
0