11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bilder på GeForce GTX Titan Liknar GeForce GTX 690
Bilder på GeForce GTX Titan

Nvidias GeForce GTX Titan ska enligt ryktet släppas snart och nu dyker de första bilderna på grafikkortet upp.

Bilderna ska tydligen komma från österifrån och har bland annat postats av webbsidan egypthardware.com och på baidu. Detta ska tydligen vara referensdesignen och den liknar på många sätt och vis Nvidias GeForce GTX 690 med en kylare bakom genomskinlig plast och en fläkt på sidan. Kortet har också en liknande logga på sidan "GeForce GTX" och hämtar ström från en 6-pin och en 8-pin PCIe strömkontakt. Till skillnad så finns det dock två SLI-kontakter som tillåter i alla fall 3-way SLI men antagligen 4-way SLI också.

Bilden på kretskortet avslöjar också att Nvidia inte använder en sköld på GPUn vilket gör att entusiaster kan applicera värmepasta direkt på GPU-chipet. Nu är det också bekräftat att GPUn kopplas till tolv stycken 2 Gb GDDR5 minneschip på vardera sida av kretskortet, alltså totalt 24 stycken.

Ryktet angående specifikationerna ger att GeForce GTX Titan inte ska ha några problem med höga upplösningar eller avsaknad av förmågan att driva 3DVision Surround-uppsättningar. De troliga specifikationerna blir en 28 nm GK110-baserad GPU med 2688 CUDA-kärnor, 224 TMUs, 48 ROPs och ett 384-bitars GDDR5 minnesgränssnitt hållandes 6 GB grafikminne.

PC, Hårdvara, Nvidia, GeForce GTX Titan, GK110, Referensdesign
38.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 19 feb 2013, 15:59
Bilder på GeForce GTX Titan Liknar GeForce GTX 690
38.4°
0