11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bilder på GK104-baserat grafikkort dyker upp Verkar dra mycket ström
Bilder på GK104-baserat grafikkort dyker upp

De allra första bilderna på vad som antagligen är Nvidias nästa generation av GeForce-grafikkort som går under kodnamnet Kepler tillsammans med en ritning av kretskortet har dykt upp på diverse kinesiska webbsidor.

Det ska tydligen vara ett GeForce Kepler GK104-kort vi ser på bilderna här och av dem att döma så kommer det vara en högpresterande lösning och kortet är ganska stort.

Det är andra saker med det GK104-utrustade kortet som liknar ett högpresterande grafikkort som till exempel den strömförsörjande delen men den verkar ha lite annorlunda PCI-e strömkontakter. Enligt vissa källor i media så finns det två 6-pins och en 8-pin kontakt och det kan tyda på en väldigt hög strömförbrukning.

Vi ser också två MIO-kontakter som ofta finns på högpresterande grafikkort, något som gör att man kan använda dem i SLI-konfigurationer med två eller tre ytterligare kort. Vi kan också se att kortet har DisplayPort, DVI och HDMI-kontakter.

Från bilderna ser vi också att koret har 8 GDDR5 minneschip på framsidan och om det finns lika många till på baksidan så betyder det att minnesbussen ligger på 512 bitar, annars är det hälften vilket betyder 256 bitar.

GK104-chipet i sig ser inte ut att vara så väldigt stort vilket betyder att det inte blir dyrt heller. Vissa tror att Nvidia också förbereder ett chip med kodnamnet GK100 som ska ha även bättre grafikprestanda.

PC, Hårdvara, Nvidia, GK104
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 6 mar 2012, 14:40
Bilder på GK104-baserat grafikkort dyker upp Verkar dra mycket ström
37.1°
0