44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Branden i SK Hynix fabrik allvarligare än man trodde Kan ta upp till ett halvår att återställa fabriken
Branden i SK Hynix fabrik allvarligare än man trodde

För inte så längesedan så brann det i en av SK Hynix fabriker i Kina och även om branden inte förstörde några viktiga produktionsinstrument så verkar det vara mer komplicerat än vad företaget först trodde. Det sägs nu att det kommer ta månader innan fabriken kan börja leverera produkter igen.

Branden uppstod i chemical vapor deposition (CVD) anläggningen och lågorna, den kraftiga röken och strömavbrott bidrog till att vissa delar av fabriken förorenades och gjorde åverkan på wafer-produktionslinjerna.

Designen av SK Hynix fabrik gör dock att de olika delarna av fabriken kan köras oberoende av varandra och det sägs att fabriken fortfarande ska kunna köras vid omkring 50 %, enligt analytiker. Det är dock oklart i dagsläget exakt när fabriken kommer vara helt återställd.

Med tanke på var branden startade så är det svårt att få igång produktionskapaciteten på kort sikt. Källor med insikt i läget säger att det kan ta 3 till 6 månader att återställa fabriken helt. När skadorna på fabriken är helt utredda så tros det att DRAM-industrin kommer stå inför en tuff framtid framöver.

xbitlabs.com PC, Övrigt, SK Hynix, Brand, Wuxi
30.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 18 sep 2013, 14:58
Branden i SK Hynix fabrik allvarligare än man trodde Kan ta upp till ett halvår att återställa fabriken
30.8°
0