11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Compal ultratunn dator visad under AMDs konferensdag Prototypen kan bana väg för 5-600 dollar bärbara datorer med Trinity
Compal ultratunn dator visad under AMDs konferensdag

Tidigare under dagen skrev jag om att AMD presenterade väldigt mycket nytt under slutet av förra veckan och bland annat nya strategier för företaget under den kommande tiden framöver.

Företaget hade också en liten demo-sektion där en del nya produkter och prototyper visades upp. Bland annat så fanns det en referensenhet från Compal som bäst kan beskrivas som en ultrabook baserad på AMDs kommande Trinity APU. Tydligen så är enheten ni kan se på bilden här en av flera som används för att övertyga OEM:er om hur kraftfulla datorerna egentligen är trots den minimala tjockleken.

Inuti den här maskinen så sitter det ett lågströmschip, vilket betyder antingen 17 W eller 25 W, och det gör att tjockleken minskar till 18 mm. Just den här prototypen hade ganska många portar, två USB 3.0-portar, mini-DP och HDMI på ena sidan och en USB-port, ljudkontakter, Ethernet samt strömkontakt på den andra sidan.

När den här typen av datorer ska släppas på marknaden väntas priset ligga omkring 5-600 dollar.

PC, Hårdvara, AMD, Trinity, Compal, Ultratunn dator
40.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 6 feb 2012, 16:45
Compal ultratunn dator visad under AMDs konferensdag Prototypen kan bana väg för 5-600 dollar bärbara datorer med Trinity
40.1°
0