37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Datorer med Ubuntu försvinner från Dells hemsida Företaget hävdar att de gör om i systemet
Datorer med Ubuntu försvinner från Dells hemsida

Dell har gladeligen förespråkat Ubuntu som ett alternativ till Microsoft-baserade operativsystem men företagets stationära och bärbara produkter med det Linux-baserade operativet har försvunnit från hemsidan. Dell hävdar dock fortfarande att de ännu inte övergett Ubuntu.

Enligt en talesman från Dell som pratat med PC Pro om det inträffande så säger han att företaget nu gör lite ändringar i sina webbsidor men att system fortfarande finns tillgängliga via telefonförsäljning. Det är dock bara produkter som är riktade mot konsumenter som försvunnit och angående detta säger Dells talesman att datorer som riktar sig mot företag ligger i ett annat segment.

Talesmannen kunde inte bekräfta när datorerna kommer att återvända till företagets hemsida men han sade att det här beslutet inte är permanent och att Dell inte har övergett datorer med Ubuntu. Han säger dock att datorer med Ubuntu inte haft så stor framgång att fånga en stor publik och kommer därför att flyttas från huvudsidorna då de riktar sig mot en mer specialiserad grupp.

Det är dock lite konstigt att företaget inte nämner någonting om detta på sin webbsida. PC Pro påpekar också att enligt Dells eget råd så lämpar sig en dator med Ubuntu endast för de som inte planerar att köra eller använda Microsofts Windows. Den riktar sig mer till de som är intresserade i open source programmering, men det känns som en lite konstig beskrivning av operativsystemet.

PC, Övrigt, Dell, Ubuntu Via bit-tech news
36.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 28 jul 2010, 15:50
Datorer med Ubuntu försvinner från Dells hemsida Företaget hävdar att de gör om i systemet
36.3°
0