42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
DDR3 snart i samma läge som DDR2 Borde mötas under nästa kvartal
Bild till artikel

Priset av DDR3-minnen har legat ganska mycket högre än DDR2 under en längre tid men det är på väg att ändras. Detta är inte bara för att priset på DDR2 har ökat något under den senare tiden på grund av att en del datortillverkare redan gått över, utan även att priset av DDR3 faktiskt äntligen är på väg ner.

Detta måste också vara glada nyheter för alla som väntar på Intels Lynnfield-processorer som snart ska lanseras, vilket betyder att man även måste gå över till den nya DDR3-standarden. Just nu kostar DDR3-minnesmoduler ungefär 30-35 % mer än DDR2.

Digitimes rapporterar att priset för 1 Gb DDR2 chip ökat till över 1,60 dollar och 1 Gb DDR3-chip nu ligger omkring 1,9 dollar. Under nästa kvartal bör de båda mötas någonstans strax under 2 dollar. DDR3 kommer väl antagligen inte ta fart på riktigt förrän Intel lanserat sina Clarkdale-processorer, då även budgetdatorer kommer att kräva den minnestypen. AMDs Athlon II och Phenom II har ju inte så stor påverkan i och med att de har stöd för båda minnestyperna.

digitimes.com PC, Hårdvara, DDR2, DDR3, Pris Via The Tech Report
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 4 sep 2009, 17:58
DDR3 snart i samma läge som DDR2 Borde mötas under nästa kvartal
37.1°
0