42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Dell har otur igen Skribent upprörd över Inspiron Mini 10 och ubuntu
Bild till artikel

Nu senast såg vi att Dell blivit anklagad för att inte leva upp till sin garanti med reparationer och nu har de lyckats att reta upp en skribent på Free Software Magazine som köpt sig en Inspiron Mini 10 med Ubuntu.

Tony Mobily, som skribenten heter, köpte en Dell Inspiron Mini 10 med Ubuntu och han har inte så vänliga ord att säga om sitt köp från företaget. Skribenten är dessutom lite av en geek på linux och var först väldigt imponerad över att Dell släppte modeller med Ubuntu.

Nu har han dock tvingats att lämna tillbaka sin dator för han tyckte inte att den gick att använda. Först fick han vänta tre veckor på sin dator medan motsvarande modell med Windows XP endast skulle ta 3 dagar. När den väl kom hade den version 8.04 installerat av Ubuntu men det var inga större problem.

Det som dock gjorde honom så upprörd var att han slog på datorn och den fungerade inte som den skulle. När det trådlösa nätverket gick igång så frös datorn helt och det var likadant varje gång. Han fann att flera haft samma fel efter en sökning på internet och han fick heller ingen vidare hjälp från supporten.

Han installerade sedan Ubuntu 9.04 men då dök andra problem upp istället och efter lite trixande så var han i stort sett tillbaks där han började, bara det att nu frös systemet efter 1 timme istället.

Han beskriver allt detta i ett öppet brev till Michael Dell, VD för Dell, och säger slutligen att han lämnade tillbaks datorn samt att han ger tipset till företaget att om man ska släppa en dator med Ubuntu på marknaden så kan man åtminstone använda delar som man vet fungerar.

freesoftwaremagazine.com PC, Hårdvara, Dell, Mini 10, Ubuntu Via The Inquirer
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 27 aug 2009, 17:22
Dell har otur igen Skribent upprörd över Inspiron Mini 10 och ubuntu
36.9°
0
RSS 6 kommentarer till artikeln
MChammer
Och kopplingen till Lenovo är? :)
av MChammer, torsdag 27 augusti 2009 kl 17:52
Bobban
MChammer - Kanske är jag som är blind men var ser du antydan till något sådant? :)
av Bobban, torsdag 27 augusti 2009 kl 19:24
grovlimpa
@Bobban - Kolla bilden ;)
av grovlimpa, torsdag 27 augusti 2009 kl 19:40
Samuel Paulsson
MChammer: Kopplingen är ett missöde med fel bild till fel artikel, sorry.
av Samuel Paulsson, torsdag 27 augusti 2009 kl 19:52
Bobban
Grovlimpa - Haha oj, tänkte inte på det. Kollade inte så noga :P
av Bobban, torsdag 27 augusti 2009 kl 20:36
Prima
"Det som dock gjorde honom så upprörd var att han slog på datorn" tolkade det där helt fel i början och började bli skeptisk till artikeln :)
av Prima, torsdag 27 augusti 2009 kl 23:14
Kommentera artikeln