42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Dell släpper servrar med Ubuntu Riktar sig mot datamoln
Bild till artikel

Under gårdagen tillkännagav Dell att de släppt två servrar på den amerikanska marknaden som har skräddarsytts för att köra Ubuntu riktat mot datamolnstjänster. De två servrarna heter PowerEdge C2100 och C6100, vilka kommer med Canonical's Ubuntu Enterprise Cloud (UEC), vilket är en implementation av Eucalyptus private cloud mjukvara som körs ovanpå Ubuntu Server Edition.

Kunderna som Dell riktar sig mot är organisationer som utvecklar applikationer som ska köra på Amazon Web Service (AWS), eftersom strukturen bakom de två är samma vilket gör att man lätt kan migrera från utvecklingsmiljön.

Genom att ingå ett samarbete med Canonical så kan Dell nu leverera en produkt, vilken de klassificerar som "infrastruktur-som-en-tjänst", i ett integrerat paket baserat på öppna standarder. PowerEdge C2100 är tänkt att agera som en datamolns-nod medan C6100 kan agera som en datamolnsserver eller server och nod samtidigt.

Utöver servrarna så erbjuder Canonical supportpaket, vilka kostar fårn 1175 dollar per år.

Det här blir också de första serverprodukterna som Dell erbjuder baserade på Ubuntu, även om företaget tidigare haft ett program där de sålt netbooks och andra bärbara datorer med Ubuntu.

computerworld.com.au PC, Hårdvara, Dell, Servrar, Ubuntu, Datamoln Via Slashdot
38.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 3 feb 2011, 17:12
Dell släpper servrar med Ubuntu Riktar sig mot datamoln
38.6°
0