33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det japanska språket ändras på grund av datorer Den officiella listan över generella Kanji ökas med nästan 10 %
Bild till artikel

Att datorer har förändrat vårt samhälle sedan deras introduktion är ingen direkt hemlighet. Det sker mycket på alla fronter och nu skrivs det om att även det japanska språket ändras på grund av datorer.

I japanska använder man både kinesiska tecken och fonetiska system när man skriver och det är nu antalet kinesiska tecken i den officiella listan som en gymnasieelev måste lära sig och förväntas förstå för att ta examen som ändrats.

Detta är just på grund av att flera olika tecken blivit vanligare i och med att datorer blivit vanligare i vårt samhälle och listan utökas nu från 1945 tecken till 2136 tecken, alltså en ökning med nästan 10 %. 196 nya tecken läggs till och fem stycken gamla tas bort ur listan och det är den första ändringen på 29 år.

Några av de nya tecknen som läggs görs det med tanke på att man nu för det mesta använder datorer för att skriva så anses de inte längre vara för svåra att komma ihåg hur man skriver för hand. Dessutom har de blivit så vanliga att det är nödvändigt att kunna dem.

examiner.com PC, Övrigt, Japanska, Kanji Via Slashdot
37.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 10 jun 2010, 17:56
Det japanska språket ändras på grund av datorer Den officiella listan över generella Kanji ökas med nästan 10 %
37.4°
0