10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Eizo släpper skärmar med människo-"detektor" Går automatiskt över i strömsparläge om ingen sitter framför datorn
Eizo släpper skärmar med människo-

Normalt brukar jag inte bli så upphettsad över just skärmar till PC-datorer men ibland kommer det vissa modeller med finurliga funktioner som kan vara välkommet. Just den här funktionen som kommer med de nya skärmarna från Eizo skulle ju kunna fixas med något kopplat via till exempel USB-porten, men nu är det alltså inbyggt i skärmen.

Funktionen jag talar om, som finns med i Eizo 20" FlexScan EV2023W-H och 23" EV2303W-T, är en form av människo-"detektor" som automatiskt känner av ifall någon sitter framför skärmen eller inte. Skärmarna kan med denna detektor gå över i energisparläge när skärmen känner av att det inte sitter någon framför skärmen.

Det verkar dock inte gå att ändra tiden för sensorn som är förinställd på 40 sekunder, men det här skulle ju kunna vara en bra funktion att ha på till exempel datorer i bibliotek eller på vissa arbetsplatser för att spara in lite på elräkningen. Det skadar ju aldrig.

PC, Hårdvara, Eizo, Energisparläge, Detektor
37.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 24 apr 2009, 16:24
Eizo släpper skärmar med människo-"detektor" Går automatiskt över i strömsparläge om ingen sitter framför datorn
37.6°
0
RSS 2 kommentarer till artikeln
filloman
Rörelsedetektor?
av filloman, fredag 24 april 2009 kl 20:27
Samuel Paulsson
Vad jag fattade det som så skulle det vara nån form av IR-detektor, inte riktigt en rörelsedetektor men nått åt det hållet antagligen.

Men är det enbart en rörelsedetektor känns det ganska dumt, tänk om du bara sitter still och läser en text i 40 sek och skärmen stängs av.
av Samuel Paulsson, lördag 25 april 2009 kl 09:22
Kommentera artikeln