10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Exceleram presenterar nya produkter Blue Culvert och Red Culvert
Exceleram presenterar nya produkter

Exceleram, en nytt tyskt företag på minnesmarknaden, har tillkännagett att de kommer släppa en helt ny typ av produkt, vilken de kallar för Culvert.

Företaget säger att de är redo att börja leverera sin nya produktserie redan den här veckan och de två första familjerna kommer att kallas för Blue Culvert samt Red Culvert, vilka döpts efter färgen på de kylflänsar som används. Vad som egentligen är nytt eller vad Culvert egentligen är är i nuläget lite oklart då de inte har någon integrerad vattenkylning eller något som kan kyla med vätska.

Företaget har dock släppt lite specifikationer och kommer ha DDR3-produkter i Blue Cluvert-familjen vid 1333 MHz eller 1600 MHz av upp till 6 GB för triple channel. De långsammare minnena körs vid 1,5 V och är specificerade till 7-7-7-21 medan de snabbare körs vid 1,65 V och är specificerade till 7-8-7-24.

Red Culvert är något mer högpresterande och här finns 1600 MHz minnen som är specificerade till 6-8-7-24 och 6-9-8-24. De körs antagligen också vid 1,65 V.

Det nämns dock ingenting om prisläget på de här minnena men planerar att följa upp Culver med en serie som kallas för Riple. Specifikationerna av Ripple är dock inte ute ännu men Exceleram säger att de kommer använda kretskort med åtta lager och kylflänsar med multi-vane design. Ripple-serien kommer att rikta sig mot entusiastmarknaden.

PC, Hårdvara, Exceleram, Blue Culvert, Red Culvert
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 5 nov 2010, 14:01
Exceleram presenterar nya produkter Blue Culvert och Red Culvert
37.1°
0