33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Fler tester med HTML5 Firefox 3.7 nu också med hårdvaruaccelerering av grafiken
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Fler tester med HTML5

För att anknyta till inlägget igår om hårdvaruaccelererad prestanda och Internet Explorer 9 så har Downloadsquad nu även testat Firefox 3.7, vilket innehåller samma funktion som Internet Explorer 9.

Vi har återigen en video som visar testet och Downloadsquad har kommit fram till att Firefox 3.7 är snabbare än Internet Explorer 9 i de HTML5-tester som kördes. Med finns också Chrome 6 från förra testet och även Opera. Chrome har nu fått hårdvaruacceleration aktiverad via command line men hamnar ändå sist. Opera hänger med en del men ger vika i fisktestet.

Om Opera har hårdvaruaccelerering eller inte är oklart i nuläget. Det finns i alla fall folk som jobbar med det i webbläsarutvecklingsteamet men det är inte säkert att det är implementerat ännu. När det gäller Firefox 3.7 och IE9 så använder sig båda webbläsarna av Direct2D för accelerering med hjälp av grafikprocessorn, vilket gör att resultaten också blir väldigt lika. Downloadsquad tror dock att Chrome kommer komma igen snart.

Hur det här ska lösa sig på andra plattformar som Mac och Linux är en sak som Downloadsquad också påpekar då Direct2D inte finns där. Det återstår att se och det ska bli intressant att se vilken lösning som dyker upp.

downloadsquad.com PC, Hårdvara, Internet Explorer 9, Firefox 3.7, Hårdvaruaccelerering, Chrome 6 Tack till Mattias L
38.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 29 jun 2010, 16:54
Fler tester med HTML5 Firefox 3.7 nu också med hårdvaruaccelerering av grafiken
38.0°
0