40 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Flera år kvar till optisk Thunderbolt Koppar duger ett tag till
Flera år kvar till optisk Thunderbolt

Intels Thunderbolt-gränssnitt skulle från början bli ett optiskt gränssnitt med väldigt hög hastighet som skulle driva kopplingen mellan flera olika enheter och PC-datorer. Av någon anledning så valde företaget att inte släppa en optisk koppling utan en kopparbaserad variant och under veckan sade en av Intels chefer att det kan ta flera år innan en optisk variant av gränssnittet når ut på marknaden.

Thunderbolt var tidigare känt som Light Peak och tillkännagavs under 2009 som ett gränssnitt för fiberoptisk överföring av data mellan system och enheter. Intel sade då att det kommer bli den sista kabeln du någonsin kommer behöva då gränssnittet skulle innehålla flera olika protokoll och tillräckligt med bandbredd för höghastighetsöverföring.

Dadi Perlmutter från Intel sade att i slutändan så handlar det om hur mycket hastighet användare behöver kopplat till hur mycket man är villig att betala. Detta är dock ett påstående jag kan hålla med om och frågan är om vi i nuläget är redo för ett optiskt gränssnitt i våra datorer och om vi verkligen behöver den hastigheten.

Kostnaden att implementera ett optiskt gränssnitt jämfört med koppar är betydligt högre och koppar kan överföra data vid tillräckligt höga hastigheter för vad vi använder idag, sade Perlmutter. Gränsen för vad överföring i koppar klarar av är inte nådd ännu.

PC, Hårdvara, Intel, Thunderbolt, Optisk Fiber, Koppar
36.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 20 sep 2011, 16:56
Flera år kvar till optisk Thunderbolt Koppar duger ett tag till
36.8°
0