33 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Flera Light Peak prototyper på plats under IDF 2010 Allt från bärbara datorer till externa hårddiskar och RAID-uppsättningar
Flera Light Peak prototyper på plats under IDF 2010

Nästa nyhet från IDF handlar om Intels kommande teknik för att koppla ihop i stort sett alla typer av produkter med en optisk kabel, vilken företaget kallar för Light Peak. Intel har också kallat kabeln för "den sista kabeln du någonsin kommer behöva".

I dagsläget är det många som desperat försöker pressa ut USB 3.0-gränssnittet på marknaden men det har inte varit lätt då det inte finns några chipset i stationära datorer som i dagsläget har stöd för native USB 3.0 utan måste köra med en separat dedikerad kontroller för gränssnittet. Mycket av diskussionen har också kretsat kring när Intel ska börja ge stöd för gränssnittet.

Intel skulle dock gärna se att Light Peak skulle ersätta USB-gränssnittet det det bygger på en optisk teknologi och innebär otroligt mycket högre överföringshastigheter, förutom det att det bara kräver en typ av kabel oavsett vilka enheter eller gränssnitt som ska kopplas ihop. Intel har visat upp en hel del olika demo-versioner av Light Peak under IDF 2010 och det har rört sig om allt från bärbara datorer till externa hårddiskar och RAID-uppsättningar.

Det pratas om att Light Peak kan börja komma ut till kommersiella produkter någon gång under nästa år och den nuvarande kopplingen som Intel tagit fram klarar av hastigheter upp till 10 Gbps, alltså dubbla hastigheten av USB 3.0, vilken bara klarar 5 Gbps per port.

PC, Hårdvara, IDF 2010, Light Peak
37.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 15 sep 2010, 14:28
Flera Light Peak prototyper på plats under IDF 2010 Allt från bärbara datorer till externa hårddiskar och RAID-uppsättningar
37.6°
0