38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Forskare gör SSDs snabbare med upp till 300 procent
Fel i designen åtgärdas

Forskare gör SSDs snabbare med upp till 300 procent

Forskare vid Chuo University i Japan ska tydligen ha fixat ett problem med designen av SSDs som kan leda till att hastigheterna kan ökas med mer än 300 procent.

Det var under 2014 IEEE International Memory Workshop i Taipei som forskarna avslöjade ett nytt middleware för enheterna som kontrollerar hur data skrivs och lagras på SSDs. De använder en "logical block address scrambler" som förhindrar att data skrivs på en ny "sida" om det inte verkligen behövs.

Det placeras istället i ett block som ska raderas och slås ihop vid ett senare tillfälle vilket betyder att filkopiering "bakom scenen" minskas drastiskt och ökar prestandan. Det förlänger också livslängden av SSDs som har ett ändligt antal skrivningar möjliga.

Enheterna skriver data 55 procent färre gånger än SSDs utan den nya tekniken och hastigheten kan ökas med upp till 300 procent. Det kan göra att dagens enheter som ligger på omkring 500 MB/s kan nå hastigheter av upp till 1,5 GB/s. De använder dessutom 60 procent mindre ström.

Har vi tur så kan det till och med vara så att den nya tekniken fungerar me existerande enheter och de kan uppgraderas med en enkel uppdatering av firmware inom en snar framtid.

PC, Hårdvara, SSD, Design, Hastighetsökning
111.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 27 maj 2014, 17:34
Forskare gör SSDs snabbare med upp till 300 procent Fel i designen åtgärdas
111.7°
0