2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Galaxy designar ett speciellt GeForce GTX 460 2 GB grafikminne med onboard mini-PCIe port
Bild till artikel

Nvidias GeForce GTX 460 har funnits på marknaden ett tag nu och det har kommit en hel del olika designer från diverse tillverkare. Galaxy släpper nu ännu en design med en speciell funktion som jag inte tror jag sett tidigare.

Galaxys senaste GeForce GTX 460-kort kommer med 2 GB GDDR5-minne och är något längre än de andra korten, nästan lika långt som ett grafikkort i det högpresterande segmentet där vi hittar GTX 465, 470 och 480. Det har dock sin förklaring och på kortet har man gjort plats för en mini PCIe-port.

Precis ovanför grafikkortets PCIe x16-koppling så sitter det en PCIe x1 port. Exakt vad Galaxy tänkt att man ska använda den extra porten till har företaget inte avslöjat men det skulle kunna tänka sig att de kommer släppa extra moduler med en budget-GPU som dedikeras till PhysX-beräkning. Annars kan man alltid koppla in enheter som en SSD gjord för PCIe-gränssnittet, eller kanske ett trådlöst nätverkskort.

Det finns ju också en hel del andra kort som riktar sig mot bärbara datorer, där vi först och främst hittar mini PCIe-gränssnittet och vi kan hitta bland annat diverse TV-kort.

GTX 460-kortet ska i övrigt ha standardspecifikationer och baktill sitter en DVI, en DisplayPort och en mini-USB kontakt. Mer är inte känt i nuläget men Galaxy kommer släppa mer information längre fram.

en.expreview.com PC, Hårdvara, Galaxy, GeForce GTX 460, Mini PCIe Via TechReport! Bild till artikel
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 27 sep 2010, 08:12
Galaxy designar ett speciellt GeForce GTX 460 2 GB grafikminne med onboard mini-PCIe port
37.3°
0