44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Computex Galaxy Z87 HOF Kör fyra stycken PCIe 3.0 x16 vid x16-hastighet
Galaxy Z87 HOF

Intel lanserade nyligen Haswell och i och med det så har det kommit ut flera nya moderkort baserade på 8-seriens chipset. De flesta varianter är liknande 7-seriens men det finns även en del unika modeller som visas upp nu under Computex.

Företaget Galaxy är mest kända för att tillverka grafikkort men har också en del moderkort på plats under teknikmässan. Ett av dem är företagets flaggskepp som är döpt till Z87 HOF (Hall of Fame) och det som gör moderkortet lite speciellt är att det använder två stycken PEX8747 x48 bridge chips.

Det gör att de PCI Express 3.0 x16-platser som finns på moderkortet, totalt fyra stycken, alla kör i x16-hastighet oavsett hur många av dem som är aktiverade. Moderkortet använder också en 16-fas VRM för att driva processorn som drar ström från två stycken 8-pin EPS-kontakter, utöver 24-pin ATX-kontakten.

Det finns dock inte mycket när det gäller kontakter för lagring, endast fyra styckn SATA 6 Gbps-kontakter och utöver det hittar vi en mSATA/mPCIe-port. I bakpanelen sitter det bland annat eSATA, DVI, HDMI, 8-kanals HD-ljud och gigabit Ethernet.

Något som är bra är dock att man får många funktioner för överklockning och det finns en del kontroller för överklockning direkt på moderkortet. Med finns också dubbla BIOS, mätpunkter för spänning, en OC-modul och ett funktionsrikt setup-program i UEFI.

PC, Hårdvara, Computex, Galaxy, Z87 HOF, Hall of Fame
38.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 6 jun 2013, 12:35
Computex Galaxy Z87 HOF Kör fyra stycken PCIe 3.0 x16 vid x16-hastighet
38.3°
0