34 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
GeForce GT 420 gör snabbvisit på Nvidias hemsida Togs ner ganska snabbt
GeForce GT 420 gör snabbvisit på Nvidias hemsida

Nu när Nvidia lanserat de mobila kretsarna av Fermi så kan varianter för stationära datorer inte vara långt borta. Vi har redan hört det ryktas om en hel del modeller som ska komma men det dröjer ett litet tag till.

En av de varianter som ska komma ut från Nvidia är GeForce GT 420 och av någon anledning så dök den upp på företagets hemsida. I likhet med tidigare budgetvarianter av GeForce 200-serien så kommer detta att vara en OEM-variant, vilket betyder att du inte kan köpa kortet löst i handeln.

Den nya varianten försvann dock lika fort som den kom upp men bilden hann i alla fall att kopieras av en del webbsidor på nätet. Från den kan vi se att det rör sig om en lågprofilsvariant, precis som Radeon HD 6300-kortet, men denna har dock inte passiv kylare utan det sitter en liten fläkt på kortet.

Specifikationerna av kortet säger DirectX 11 med 48 stream-processorer, ett 128-bitars minnesgränssnitt med 2 GB av DDR3-minne klockat till 900 MHz. Frågan är dock om det verkligen handlar om 2 GB minne för en budgetvariant? Hursomhelst så ska kortet dra 50 W men GPUn kan köras ganska varm, upp till maximalt 105 C.

Nvidias sida finns fortfarande cachad hos Google så om man skyndar sig på kan man fortfarande se den.

PC, Hårdvara, Nvidia, GeForce GT 420 Via The Tech Report
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 8 sep 2010, 18:22
GeForce GT 420 gör snabbvisit på Nvidias hemsida Togs ner ganska snabbt
37.2°
0