41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
GeForce GTX 680 testad i quad-SLI Jämförd med quad-CrossFire Radeon HD 7970
GeForce GTX 680 testad i quad-SLI

När nya monstergrafikkort släpps så finns det alltid de som testar vad en dator utrustad med maximalt antal grafikkort klarar av och nu när GeForce GTX 680 är ute så är det självklart att test med quad-SLI dyker upp.

Den holländska webbsidan Hardware.Info har satt samman en sådan konfiguration och testerna de körde innehåller även förstås både 3-way och 2-way SLI. Utöver detta så testades även flera uppsättningar av Radeon HD 7970 i CrossFire som jämförelse.

Skalningen med grafikkort bortom två kort har inte alltid fungerat så bra tidigare, både när det gäller begränsningar i hårdvara men också stödet i drivrutinerna. Hardware.info fann också att de uppsättningar med tre kort hade en del stabilitets- och kompatibilitetsproblem men quad-uppsättningarna verkade fungera helt smärtfritt.

I 3DMark 11s Extreme test så fick quad-upsättningarna 3,6-,39 bättre prestanda än ett enkelt kort, vilket man får säga ändå är rätt så bra när det gäller skalning. Faktiska frame rates i spel skalar dock inte linjärt och även om quad-SLI och quad-CrossFire ger de bästa FPS-resultaten med de mest krävande inställningarna så är det långt från de dubbla resultaten av en uppsättning med två kort.

Som väntat så berodde det mycket på vilket spel som testades för hur bra skalningen var i SLI- och CrossFire-uppsättningarna och vilken av de två grafikkortsserierna som vann. Hardware.info säger också att quad-konfigurationer endast lönar sig för att sätta rekord i benchmark-tester och att ett högpresterande grafikkort bör vara nog för de flesta, även om man har en monsterskärm.

PC, Hårdvara, Nvidia, GeForce GTX 680, quad-SLI
GeForce GTX 680 testad i quad-SLI
39.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 26 mar 2012, 14:02
GeForce GTX 680 testad i quad-SLI Jämförd med quad-CrossFire Radeon HD 7970
39.4°
0