33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Gigabyte Z68X-UD7-B3 börjar säljas i Taiwan Ytterligare ett fall av försäljning innan lansering
Bild till artikel

Intel har ännu inte lanserat Z68-chipsetet men har planer på att göra det inom en snar framtid. Ryktet säger att det kommer dyka upp någon gång under nästa månad men försäljare i Taiwan har redan varit snabba med att börja sälja moderkort som har det nya chipsetet.

Detta är inte en så ovanlig företeelse då det har hänt flera gånger tidigare, bland annat med P55-moderkort men också vissa Sandy Bridge-processorer. Den här gången är det Gigabytes Z68X-UD7-B3-moderkort som dykt upp tidigt.

Den ursprungliga artikeln på kinesiska verkar inte finnas kvar längre men viss information finns ändå kvar på nätet från andra tekniksidor som var snabba att plocka upp den. Moderkortet från Gigabyte ska tydligen ha något som kallas för Touch BIOS och Hybrid EFI. Det ser alltså äntligen ut som att Gigabyte är redo att ta steget över till EFI och följer efter andra tillverkare som MSI och Asus.

Z68X-UD7-B3 ligger på ett pris av 11 900 NT dollar, vilket i dagsläget blir ungefär 2500 kr. När kortet väl har lanserats tror jag nog att priset sjunker något.

techreport.com PC, Övrigt, Intel, Z68, Gigabyte Z68X-UD7-B3
37.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 21 apr 2011, 08:38
Gigabyte Z68X-UD7-B3 börjar säljas i Taiwan Ytterligare ett fall av försäljning innan lansering
37.4°
0